SPOR Haber Girişi : 10 Şubat 2014 11:34

Dadaşlar coştu bi kere

Dadaşlar coştu bi kere

 Türkiye Erkekler Voleybol 2 Ligi B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Palandöken Belediyespor, zorlu Ankara PTT deplasmanından da 3 puan aldı, galibiyet serisini 8’e çıkardı.

Ankara Beştepe Spor Salonu’nda oynanan ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Ankara’daki Erzurum Dernekleri’nin yöneticileri ile çok sayıda Erzurumlu’nun izlediği karşılaşmaya Filenin Dadaşları fırtına gibi başladı.

Özellikle Vugar Bayramov’un etkili oyunuyla rakibini kısa sürede teslim alan Filenin Dadaşları, set sonuna kadar oyunu kontrolünde tuttu. Her iki teknik molaya da önde giren mavi beyazlı ekip, ilk seti 25-16 kazanarak, 1-0 öne geçti.

İkinci sette ise bambaşka bir Palandöken Belediyespor vardı. İlk setin aksine oldukça tutuk bir oyun ortaya koyan Filenin Dadaşları’nın takım halinde etkisiz oluşunu avantaja çeviren başkent temsilcisi, farkı açmaya başladı. Ankara PTT’nin etkinliğini kıramayan Dadaşlar, bu seti 25-19 kaybetti.

Skorun eşitlenmesinin ardından oynanan üçüncü set ise kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Her iki ekibin de müthiş bir mücadele sergilediği bu setin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçti. Sonrasında Ankara ekibi farkı açmaya başladı ve ikinci teknik molaya da 16-8 gibi farklı bir skorla önde girdi. Oyuncu-antrenör Hakan Akışık kötü oyuna müdahale ederek ikinci teknik mola sonunda Emre Toktamış’ın yerine Veli Koçak oyuna dahil etti. Bu değişikliğin ardından Filenin Dadaşları mucize gerçekleştirerek peş peşe bulduğu sayılarla skoru 19-19’a getirdi. Son ana kadar nefeslerin tutulduğu sette skor 24-24 olduktan sonra, Filenin Dadaşları tecrübesini konuşturdu. Beraberliğin ardından tecrübe farkıyla durumu lehine çeviren Dadaşlar, bu seti 26-24 kazanarak, setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette de heyecan doruk noktadaydı. Ankara PTT hiç olmazsa bir puan alabilmek için varını-yoğunu ortaya koyarken, Filenin Dadaşları ise kayıpsız galibiyet serisini 8 maça çıkarmak için müthiş bir mücadele gösterdi. Süleyman Kolişler’in son derece etkili olduğu bu sette genç oyunculardan kurulu Ankara PTT’nin üst üste gelen servis hatalarıyla arayı açan Filenin Dadaşları, seti 25-19 maçı da 3-1 kazanarak, galibiyet serisini 8’e çıkardı.

Bu galibiyetle puanını 40’a ulaştıran Palandöken Belediyespor, yarın da ligin son sırasında TVF Spor Lisesi ile karşılaşacak. Ankara’da saat 18.00’de oynanacak maçı da kazanmasına kesin gözüyle bakılan Palandöken Belediyespor, önümüzdeki Cumartesi ise kendi evinde Sivas 4 Eylül Belediyespor’u ağırlayacak.

Palandöken