SPOR Haber Girişi : 23 Şubat 2015 08:19

Dadaş, Sakarya'dan 1 puanla döndü

Dadaş, Sakarya'dan 1 puanla döndü
Süper Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden B.B. Erzurumspor, şampiyonluk yolundaki en önemli maçında deplasmanda lider Sakaryaspor ile karşı karşıya geldi. Mavi Beyazlılar, ikinci yarının tamamını adeta tek kale oynadığı maçta 1 puana razı oldu: 1-1
Süper Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden B.B. Erzurumspor, şampiyonluk yolundaki en önemli maçında deplasmanda lider Sakaryaspor ile karşı karşıya geldi. Mavi Beyazlılar, ikinci yarının tamamını adeta tek kale oynadığı maçta 1 puana razı oldu: 1-1
Ev sahibi Yeşil-siyahlı ekip bu sonuçla puanını 39'a çıkardı ama liderlik koltuğunu 40 puana ulaşan Ankara Demirspor'a kaptırdı. Temsilcimiz BB Erzurumspor ise 32 puana yükselerek hem 7. sıradaki yerini korudu hem de zirve için umutlarını önümüzdeki haftalara taşıdı. Zorlu karşılaşmayı B.B. Erzurumspor Başkanı Saim Özakalın, Maltepe Erzurumlular Derneği Başkanı Süha Dengizek ile AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Ali Demirhan da izledi. Erzurum ve Sakarya'ya yakın çevre illerden maça giden yaklaşık 500 Erzurumspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünde takımlarını destekledi. Sakaryaspor tribünleri ise hınca hınç dolu. Ev sahibi ekibin taraftarları, takımlarını büyük bir coşkuyla desteklemeye devam etti... Hafta içerisinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Sakarya Atatürk Stadyumu'nun zemini adeta çamur deryasına dönen zeminde her iki takımda futbol oynamaya çalıştı..
Maçtan sonra taraftarlar sahaya indi
Sakaryaspor ile Erzurumspor arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından büyük olaylar çıktı. Ev sahibi Sakaryaspor taraftarları sahaya girip, B.B. Erzurumsporlu futbolculara saldırmaya çalıştı. Taş yağmuru altında soyunma odasına güçlükle ulaşan futbolcularımız ve teknik heyet, soyunda odasında mahsur kaldı. Sakaryaspor taraftarları, takımımızın soyunma odasından çıkmasına bir süre engel olmaya çalıştı. Sakarya emniyeti, sahaya giren taraftarları ve soyunma odasını kuşatmaya çalışan bir grubu dağıttı. Sakarya Atatürk Stadyumu'nun dışına çıkarılan taraftarlar, bu kez de saha dışından, Erzurumsporlu taraftarların bulunduğu bölgeyi taş yağmuruna tuttu. Bir taraftar kafasına bir taraftar da ayağına isabet eden taş yüzünden yaralandı. B.B. Erzurumspor yöneticileri, taraftarlarımızın bulunduğu tribüne giderek, yaralılara yardımcı oldu. Sakarya'da olaylar büyük ölçüde yatıştırıldı. Öfkeli kalabalığın dağıtılmasının ardından Erzurumspor kafilesi ve taraftarları stadyumdan ayrılacak. Sakaryaspor'un çıkan olaylar yüzünden büyük bir ceza alması bekleniyor...
SAKARYA MEDYASI DA 
OLAYLARA GENİŞ YER VERDİ
Sakarya basını, maç sonrasında yaşanan olaylara geniş bir şekilde yer verilirken, çıkan olayların sorumlusu olarak soyunma odasına can havliyle son anda kaçabilen B.B. Erzurumsporlu futbolcular gösterildi. Sakarya Yenihaber, sahaya giren taraftarların fotoğraflarını yayınlarken, sporexpres.com 'da ise olaylar detaylıca anlatıldı. 
İşte sporexpres.com da yer alan o haber: Sakaryaspor'un kendi sahasında oynadığı ve 1-1 berabere biten B.B Erzurumspor maçı sonrasında olaylar çıktı. Sakaryaspor taraftarları sahaya inerek rakip takım taraftarlarının üzerine yürüdü. Karşılaşmanın son düdüğü ile birlikte BB Erzurumsporlu bazı oyuncuların tribünlere yaptığı hareketler olayların fitilini ateşlerken açık kale arkasında başlayan olaylar tüm stada yayıldı. Açık kale arkasındaki taraftarlar Erzurumsporlu futbolculara tepki gösterirken Maraton tribünde 300-400 kadar yeşil siyahlı taraftar birden saha içine girdi. Polis olaylara ilk başta müdahale etmezken ilerleyen dakikalarda çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi geldi. 
Karşılaşma öncesi bütün tahriklere karşı sağ duyu çağrısı yapılmasına rağmen yine olan oldu. Karşılaşmanın hakemi yabancı madde yağmuruna tutulurken sahaya giren yüzlerce taraftarın neden olduğu olayların faturası Sakaryaspor'a pahalıya patlayacak.


Etiketler : dadaş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.