SPOR Haber Girişi : 07 Aralık 2014 23:46

Curling heyecanı devam ediyor

Curling heyecanı devam ediyor

Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Türkiye Curling 1. Lig 2. Etap yarışlarının ikinci gününde takımlar birbiriyle kıyasıya yarıştı. Yakutiye ilçesinde bulunan Curling Arena’da gerçekleştirilen 2. etap yarışlarına 10 erkek, 10 kadın olmak üzere toplam 20 takım katıldı.Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Türkiye Curling 1. Lig 2. Etap müsabakaları ikinci gününde tüm heyecanıyla devam etti. 

Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Türkiye Curling 1. Lig 2. Etap yarışlarının ikinci gününde takımlar birbiriyle kıyasıya yarıştı. Yakutiye ilçesinde bulunan Curling Arena’da gerçekleştirilen 2. etap yarışlarına 10 erkek, 10 kadın olmak üzere toplam 20 takım katıldı.

Müsabakalarda yarışan takımları izlemeye gelen Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Türkiye’de curling sporunun geçmişinin çok kısa olduğunu fakat bu süre içerisinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu, ”Curling Türkiye 1. Ligi’nin 2. Etap yarışmalarını yapıyoruz. 10 erkek 10 kadın takımımız olmak üzere toplamda 20 takımımız yarışıyor. Perşembe günü antrenmanlarla başladı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yarışmalarımız devam edecek. Sabah 08.00 gece 23.00’a kadar yarışmalarımız devam ediyor. Çok yoğun bir program. Takımlarımız burada büyük bir özveriyle mücadele ediyorlar. Curlingte teknik direktörümüz Kanadalı. Bu sezon beraber çalışmaya başladık. 8 yıl opsiyonlu bir kontratımız var hocamızla. Hocamızın daha önceden Kanada, Rusya, Japonya, Çin gibi ülkelerde olimpiyat ve madalya gibi tecrübesi var. Hocamız bize fark getirdi. Geçtiğimiz hafta İsviçre’de yapılan Avrupa Şampiyonası B grubunda sporcularımız başarı elde ettiler. Bayan takımımız dördüncülükte döndü. İnşallah önümüzdeki yıl finale kalıp A Grubu’na yükselmeyi hedefliyoruz. Bu bizim çok önemlidir. Çünkü baktığımız zaman Türkiye’de curlingin geçmişi çok kısa. Yani Erzurum’da 2011 yılında düzenlenen Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda başlayan 5 yıllık bir geçmişten bahsediyoruz ve biz bugün bu kısa süre içerisinde Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’na yükselmek ve oradan da dünya şampiyonasında olimpiyat için puan toplamak için uğraşıyoruz. İyi gidiyoruz bundan sonraki gelişmelerle inşallah her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.

2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Erzurum’da yapılacağını ifade eden Okuyucu, "EYOF’da da curling müsabakaları olacak. Bay, bayan hatta karışık çiftler müsabakalarının yapılması içinde biz gerekli girişimlerde bulunduk. Curling altyapımız bizim iyi. Genç çocuklarımız 2019 EYOF için zaten hazırlıklarına başlamışlardı. Tabi ki bundan sonra daha da yoğunlaşacağız. Diğer branşlarda olduğu gibi curlingte de biz madalya istiyoruz. Bu alanda hazırlıklarımız vardı zaten ama olanlarda ivme kazanacak” şeklinde konuştu.