Haber Girişi : 30 Mart 2019 13:22

Cumhur İttifakı’nın en çok koşturan adayı Aziziye’nin AK Partili başkanı Orhan oldu

Cumhur İttifakı’nın en çok koşturan adayı Aziziye’nin AK Partili başkanı Orhan oldu

Seçime artık saatler kaldı, herkes söyleyeceğini söyledi, eteğindeki avucundaki taşları döktü. Şimdi karar verme ve son sözü söyleme sırası seçmende.

Pazar günü sandık başına gideceğiz, hangi adayı hangi ittifakı ya da hangi partiyi destekliyorsak, ona oyumuzu verip, böylelikle vatandaşlık görevimizi yapmış olacağız.

Ülke genelinde olduğu gibi bu seçim, Erzurum’da da hararetli ve hayli çekişmeli geçti. Özellikle büyükşehirde ve merkez ilçelerden de Aziziye’de kıran kırana bir mücadele verildi.

Her ne kadar tüm göstergeler Erzurum’da Cumhur İttifakını işaret ediyorsa da yine de kimse için kolay bir seçim olmadı.

Misal Aziziye’de Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Muhammed Cevdet Orhan, belki de en çok yorulan adaylardan oldu. Çünkü kazanacak olmasına rağmen dişli rakipleri vardı. Aynı şeyi Yakutiye için söylemek çok da mümkün değil. Yakutiye’de Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Mahmut Uçar, Palandöken’de Muhammed Sunar ve Aziziye’de Muhammed Cevdet Orhan’a göre çok daha kolay bir seçim süreci yaşadı.

Aziziye Belediyesi, bünyesinde bulunan yaklaşık yüz civarındaki köy ve mahalle nedeniyle mücavir alanı en geniş belediyelerden biridir. Bu köylere hizmet götürmek sanıldığı gibi çok kolay bir şey değildi. Fakat hakkını teslim etmemiz gerekir ki, Muhammed Cevdet, büyükşehirden de aldığı destekle neredeyse hizmet götürmediği bir metrekare boş yer bırakmadı. Üstelik Aziziye Belediyesi öyle geliri fazla olan güçlü ekonomiye sahip bir yapıda da değil. Buna rağmen Muhammed Cevdet’in başta Dadaşkent ve Ilıca olmak üzere Aziziye genelinde sunduğu hizmetler yediden yetmişe herkes tarafından takdir görüyor.

En dişli adaylar da Aziziye’den çıktı. Bu yüzden Muhammed Cevdet bir önceki kazandığı seçime oranla bu sefer koştu koşturdu ve seçmene çalışmalarını anlatıp, mevcut olan istikrarın devam etmesi için yeniden kazanması gerektiğini gayet mantıklı ve tutarlı gerekçelerle izah etti.

Bu sebeple Erzurum genelinde seçim zaferiyle çıkacak olan Cumhur İttifakı’nın elde edeceği başarıda Mehmet Sekmen’in payı ne kadar yüksekse kuşku yok ki, Muhammed Cevdet Orhan’ın da hatırı sayılır bir katkısı olacaktır.

Muhammed Cevdet, Aziziye genelinde yeni dönemde yapacağı projelerle adından daha çok söz ettireceğe benziyor. Çünkü yeni dönemde rutin belediye hizmetlerinin çok ötesinde projelerle işe başlayacak.

Haydi hayırlısı.

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.