Cuma günü Başkan Erdoğan geliyor… Peki bu şehrin seçmeni bir karara vardı mı?

Bilmiyorum, hala aynı tespit geçerli midir?

İletişim imkanlarının bu çapta olmadığı o yıllarda, seçim gecesi (özellikle de Demirel) arkadaşlarına dermiş ki, “Önce Erzurum’un sonuçlarına bakın. Erzurum'da durum neyse ülke genelinde de odur.”

Erzurum, seksenli yıllardan sonra kelimenin tam anlamıyla “sağın kalesi” bir şehirdir.

Yerel ve genel seçimlerde hep sağ partiler birinci oldu; hatta Erzurum, halk oylamalarında bile (Seksen anayasası için Evren’in dediği istikamette oy kullandı. Öyle ki Merhum Kırkıncı hoca, ‘Seksen anayasasına evet demeyen, uyumakta olan şeytanı uyandırır mealinde fetva yayınladı; ya da devrin diktatörü onun adına yayınladı) sağ partilerin istediği istikamette rey kullandı, irade beyanında bulundu…

Erzurum bugün de aynı noktada.

Yani yine sağın kalesi…

AK Parti bu şehirde, 2002’den beri birinci parti; gerçi yıllar içerisinde vekil sayısında azalma oldu ama hala lider…

Muhalifler yine zıplayacak, lakin söylemek zorundayım:

AK Parti Erzurum’da birinci…

Merhum Demirel’in o tespiti, mümkün ki ülke sonucuna tekabül etmiyordur; eyvallah…

Yine de Erzurum, bu ülkeye dair bir özet sunuyor.

AK Parti hem cumhurbaşkanı hem de genel seçimde tercihini AK Parti’den yana yapalı çok uzun zaman oldu.

Atı alan Üsküdar’ı geçeli o kadar çok zaman geçti ki, AK Parti MHP’yle menzile varmak üzere… (diğerleri yok zaten) ne İYİ Parti ne CHP ne de HDP bu yarışta şampiyon namzeti değiller.

Sırası gelmişken not düşeyim.

Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi’nin Erzurum özelinde ne yaptıklarına dair bir bilgim yok. Lakin Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olan Büyük Birlik Partisi adayının köy köy, mahalle mahalle dolaşarak AK Parti’ye ağır hakaretler ve suçlamalarda bulunduğunu görüyorum.

Çomaklı soyadını kullanması da ayrı bir skandal…

Neyse…

Meselemiz zaten bu değil.

Cuma günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’a geliyor.

Yani arasında dostluk bağı olan bu şehre…

Erzurum’un nüfusu bir İzmir ya da Ankara kadar çok olmadığı için miting meydanında birkaç yüz bin insan olmayabilir.

 

Buna rağmen meydan hınca hınç dolar da taşar…

Çünkü: Bu şehrin Tayyip beye ve AK Parti’ye karşı özel bir muhabbeti var.

Gerçi son günlerde şöyle bir şeyleri sık sık duyuyorum:

“Ben koyu bir AK Partiliyim; cumhurbaşkanı seçiminde Tayyip’e vereceğim. Vekil seçiminde vermeyeceğim.”

“Peki niye?” diye sorduğunuzda…

“Efendim vekil adaylarını beğenmiyorum” diyorlar.

Düpedüz FETÖ propagandası…

Daha önceki hangi seçimde, AK Partili seçmen vekil adayları ismi üzerinden bir değerlendirme yaptı ki, 14 Mayıs için de aynı şeyi yapsın?

Adaylar kim olursa olsun, AK Parti seçmeni Tayyip bey için oy kullanacak.

“Türkiye’de seçim sonucu ne olur?” diye soranlar için…

Yüzde yüz olmasa da, siz Cuma günü yine de AK Parti’nin Erzurum mitingine bakınız; illa ki ya uykularınızı kaçıracak ya da sizi mutlu edecek…

Zira Erzurum, aynı zamanda mutedil olmanın, Erzurum aynı zamanda devletin ve milletin yanında saf tutmanın, Erzurum aynı zamanda oynanan tüm oyunların neler olduğunun bilinmesi demektir.

Yani Erzurum, birilerinin sandığının aksine karar veren bir şehirdir.

Yani Erzurum, Tayyip Erdoğan’ı ne uzun boylu olduğu ne de Rizeli bir gemi kaptanının oğlu olduğu için sevmiyor. Erzurum, Tayyip beyi milli, yerli ve cesur olduğu için destekliyor.

Aynı şekilde…

Erzurum Devlet beyi, klasik araba sürdüğü, elinde Oltutaşı tespih olduğu ya da arabasının teybinde Ferdi Tayfur dinlediği için değil…

Erzurumlu, Devlet beyi, kendisi gibi milli olan bir lidere yol arkadaşı olduğu ve O’nu yolda bırakmadığı için seviyor.

Ezcümle:

14 Mayıs akşamı belki Erzurum seçim sonuçları, ülkenin özeti olmayabilir. Fakat o akşam sonuçlar gösterecektir ki, Erzurum, Doğu’da serhat olmayı sürdürecek…

(Birileri hemen oradan bilgiçlik taslamasın. Serhat şehri olmak, illa da komşu ülkeye sınır olmak anlamında değildir. Serhat şehri olmak, tam da Erzurum olmaktır.)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 06 Mayıs 2023 12:15

    Sayın Cumhurbaşkanımızın , Erzurum mitingi , bugüne kadar görülmemiş mahşeri bir kalabalığa sahne oldu. Bu da halkın Ona olan sempatisini gösterdi. Herhalde dördü alır beşi de zorlar gibi görünüyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu işi çok iyi biliyor. Seçime bir hafta kala kalabalığı toplamayı ve algı operasyonunu çok iyi yönetiyor. Bu yirmi yılda bu işin bir kompedanı olduğunu gösterdi. İyi bir hatip, toplumu yöneten iyi bir lider. Bu yirmi yılda büyük bir kazanım elde etti. Hadi hayırlısı. Selamlar.

  • Ejder Tepesi 05 Mayıs 2023 16:18

    Geçen yıl bir kilo baldo pirinç marketlerde 26 ₺ idi. Şimdi o pirinç 94 ₺ olmuş. Yüzde 470 zam. Diğerleri de böyle. Peki bunu nasıl izah edeceksiniz ? Tabii sizin gibi tuzu kuruların diyeceği yok. Bu ülkedeki çocukların yüzde 13' ü düzenli olarak et, balık, tavuk , süt, meyve tüketirken diğer taraftaki çocukların, yüzde 63' ü, ekmek ve makarna yiyor. Bunu, biraz insafı olan halının altına süpüremez. Kkm'' ye, 500 milyar ₺ ödenecek. Kime gidiyor bu para, zenginlere. Fakiri zebun edip cebinden alıp bir avuç mutlu azınlığa para aktarıyorlar, sonra da fakirliğe ,bakara 154. ayetle kılıf hazırlıyorlar. İyi şeyler yapınca biz yaptık, kötü şeylere gelince de faturayı yabancılara havale edip dış güçlere fatura edip sıyrılıp işin içinden çıkıp fakire de kılıf hazırlıyorlar, onu din istismarı ile susturuyorlar oldu hemi ? Artık bu gemi bu yükü taşıyamiyor. 14 Mayıs'ta bu millet bu yükü sırtından atıp boşaltacak . Bu, sahada ayen beyan görülüyor.

  • Mehmet yılmazer 05 Mayıs 2023 13:37

    Erzurum benim kalem dadaşlar diyarı diyordun ne oldu Erzurum gereken hizmeti göremedi üvey evlat muamele yapıldı ekonomisi,işsizliği,tarım politikası suriye politikasıyla akp sınıfta kaldı şimdi hesap zamanı.

  • Erzurumlu Dadaş 05 Mayıs 2023 10:30

    Sayın Başkan, Erzurum bu yirmi yılda çok gerilere gitti. Bundan bir süre önce bir yetkili, Malatya , Erzurum'dan 17 kat daha ileride demişti. Elazığ, Erzurum'dan 6 kat daha büyük olduğu görüldü. Bu şehir bir zamanlar doğunun Parisi bu bölgenin bölge şehri idi. O zamanlar Erzurum ; eğitim, ticaret, ekonomi,, ihracat vb. birçok sahada 67 il içerisinde, 15. Sıralarda idi. Şimdi bu sahalarda, 58. 59. sıralara düştü, Iğdır, Ardahan, Bitlis, Muş ile, aynı sıralarda. Son nüfus sayımında, nüfusu 50 bin düştü. Halk hep göç etti. Devlet dairelerinin dışında istihdam hemen hemen yok. Açığı böyle kapatıyorlar.Üretim, istihdam, imalat yok. Vatandaş et, soğan,patates , süt, yoğurt, yağ, peynir alamıyor. Her şey ateş fiyatı. Bir zamanlar üretim merkezi olup ülkenin her tarafına ve dış ülkelere ürettiği malı satardı, şimdi her şey dışarıdan geliyor. Üretim olsa istihdam olur bu da yok. Düşünün Trabzon 1461 kulübünün modern stadı var, Erzurum'un stadı olmadığı için, takım maçlarını oynayıp puanları kaybetti düşme rotasına girdi. Yazılacak çok şey var, vatandaş bunları biliyor, oyunu da ona göre verecek. Artık bu halkın duygusallığa, hamasete karni tok, biz bunu görüyoruz. Geçmiş vekiller bu şehire bir şey yapmadılar hep hamaset yaptılar. Sahada görüyoruz halk yeter diyor. Selamlar.

  • Milletçiliğimizin zekatı başınızdan aşar!!! 05 Mayıs 2023 01:18

    Milletvekilleri listesini beğenmediğini sebep göstererek Akp’ye oy vermeceğini beyan eden vatandaşlarımızı Feto propagandasıyla yaftalayıp seçmenlerin hür iradesini neden terörize etmeye çalışıyorsunuz? Bu memlekette hükümeti eleştirmek teröristlik midir? Bizdensen millisin, değilsen terörist demek milleti bölmek değilmidir? Taraflı Bir gazeteci olarak Akp sevginizi anlıyor hatta saygı da duyuyorum. Ama artık yeter lütfen Akp’ye sempati beslemeyen vatandaşların devlet ve millet sevgisini sorgulama hadsizliğine son verin.

  • Sabit Kara 04 Mayıs 2023 13:34

    O şahsın Büyük Birlik Partisinden aday gösterilmesi Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kemiklerini sızlatmıştır.

  • hais demir 04 Mayıs 2023 09:27

    20 senedir oyumuzu verdik ne zaman istedilerse hep en yüksek oyu verdik ama artık herseyin bir sonu olmalı. hep bana hep bana ile olmaz. bakın bu sene et alamadık 50 gram pastırma alamadım. 30 a sattığım arabam 300 olmuş 10 misli artmışbenim maaşım 2 misli olmadı. yani arada dağlar var. sadece kuru inatla 1 senede ülke uçurumun eşigine geldi. Soğan bulamıyorsanız çücügünü yiyiyn demekle ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin arasında ne var var. milletle dalga geçen bir bakan. vergi kaçırılmasına çanak tutan çadır sata bir kızılay başkanını koruyan iktidar artık milleti karşına almış demektir. Bu sefer artık milletin yanında yer alacağız. yani akp nin fişini çekeceğiz.