EKONOMİ Haber Girişi : 11 Mayıs 2011 09:16

Çukurova Kız Kuran Kursu Öğrencileri Arası Dini Bilgi Yarışması

Çukurova Kız Kuran Kursu Öğrencileri Arası Dini Bilgi Yarışması

Çukurova İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında, öğrencilerin bir yıl içerisinde elde ettiği kazanımların test edilmesi ve çalışmaların görülmesi amaçlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bilgi yarışmasında, davetliler de sorulan sorular ile kendi bilgilerini yenileme fırsatı buldu.
Çukurova Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışması Seyhan Kültür Merkezinde yapıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan yarışmaya,9 Kız Kur’an Kursu öğrencilerini temsilen 1er kişi katıldı.

Programda Çukurova Müftüsü Abdullah Demir ve Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat  kısa birer konuşma yaptılar. Çukurova İlçe Müftümüz Sayın Abdullah Demir, Kuranla tanışalım okuyalım, öğretelim, yaşayalım. Çocuklarımızı, Kuran kurslarına gönderelim, vatanına, milletine faydalı birer birey olarak hazırlayalım, bizim amacımız önce anneleri eğitmek öğrencilerimizi de Kuranla tanıştırmak dünyanın en zevkli işidir. Dereceye giremeyen öğrencilerin morallerini bozmamaları gerektiğini söyledi. Müftü Demir, "Çukurova’mızda faaliyet gösteren Kız Kur’an kursları arasında bilgi yarışması düzenledik. Tabii ki bir yarışma olduğu için kazanmak da var kaybetmek de vardır. Değerli öğrencilerin bütün bilgilere sahip olduğu kanaatindeyim. Ama bir yarışma havası içerisinde heyecanlanabilirler, bildiklerini söyleyemeyebilirler. Yanlış ifade edebilirler, bunun için hiç morallerini bozmaya gerek yok" dedi.
Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat ise; Kur’an’ı tanımalıyız, anlamalıyız ve yaşamalıyız Amacımız sadece Kuran Kursu eğitimi değil genel anlamda aldıkları eğitimleri ve bilgileri tazeleyerek unuttuklarını hatırlamalarına yardımcı olmak. Aynı yarışmalar ilçelerimizde de düzenleniyor” dedi.
Yarışmada Jüri üyeliğini Çukurova Müftülüğü Şube Müdürü vekili Muhsin Yeşildemir Çukurova Müftülüğü Vaizi Mahmut Bektaş, Vaizi Mehmet Zeki Uyanık ve Kademoğlu Camii İmam Hatibi Mehmet Gündüz yaptı.

Tekbir Camii İmam-Hatibi Sami İbrahim Mazlum yönettiği yarışmada, 5’er puan değerinde 25 soru soruldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada, 92 puan ile Çukurova Kurttepe Kuran Kursu birinci oldu. Darandeli Kur’an Kursu öğrencisi 84 ikinci, Hakkı Baytan Kur’an Kursu ve Hüseyin Bilen Kur’an Kursu öğrencileri ise 80puan ile üçüncülüğü paylaştı. 

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, Yarışmada ter döken yarışmacılara aldıkları derecelere göre altın, para ve kitap hediye takdim ettiler.Ayrıca Kur’an Kurslarımız arasında Kur’an-ı Kerim yarışması ile Çanakkale zaferi konulu Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerde ödüllere ödülleri verildi