EKONOMİ Haber Girişi : 05 Mart 2009 18:13

Çorum'a 'Selimiye' Modeli Cami Yapılıyor

Çorum'a 'Selimiye' Modeli Cami Yapılıyor

Çorum'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından Edirne Selimiye Camii'nin bir benzeri inşa ediliyor.

Farabi Caddesi'ne yapılacak olan Meydan Cami ve Alışveriş Merkezi'nin 3 ay önce başlayan inşaatı sürüyor. 4 bin 986 metrekarelik alana yapılan Çorum'un en büyük camisinin, 500 iş gününde bitirilmesi planlanan inşaatı hızla yükseliyor. İnşaat alanını ziyaret eden Çorum Müftüsü Dursun Kaplan, çalışmalar hakkında KOMAŞ AŞ yetkilisi Veysel Karani Çorak'tan bilgi aldı. Çorum'un çok büyük ve değerli bir eser kazandığını ifade eden Müftü Kaplan, cami için 8 yıl önce ayrılan arsanın geçen yıl Diyanet İşleri tarafından 306 bin liraya belediyeden alındığını açıkladı. 2008'de temeli atılan inşaatın Diyanet İşleri ve Çorumluların katkılarıyla tamamlanacağını belirten Kaplan, "2 bin 500 kişi kapasiteli cami Edirne Selimiye Camisi'nin benzeri olacak. Bodrum katı otopark, zemin ise alışveriş merkezi olacak. 10 yıl içinde çevresi Kentsel Dönüşüm ile birlikte modern bir hale gelecek. Ayrıca Hıdırlık Camisi'ne kadar olan bölüm Çorum'un en büyük parklarından biri haline getirilecek." dedi.

İnşaat sorumlusu ve KOMAŞ AŞ yetkilisi Veysel Karani Çorak ise cami inşaatının normal şartlarda 500 iş gününde bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. İnşaatın bodrum, zemin ve cami katı olmak üzere 3 bölümden oluştuğunu dile getiren Çorak, toplam inşaat alanının 10 bin metrekare olduğu bilgisini verdi. Caminin yapıldığı alanda 32 bin 300 metrekarelik hafriyat çalışması yapıldığını hatırlatan Çorak, havaların ısınmasıyla birlikte işleri hızlandırdıklarını kaydetti.

Selimiye Camisi'nin aynısı gibi yapılacak olan Meydan Camisi 4 minareye sahip olacak. Minarelerde ise ikişer şerefe bulunacak. Cami 2 bin 500 kişilik olacak, 3 bin kişiye kadar da çıkabilecek. Caminin zemin katı alışveriş merkezi, bodrumu ise otopark olacak. Buralardan elde edilecek gelirler ise diğer camilerin ihtiyaçları için kullanılacak. (CİHAN)