GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ağustos 2009 23:08

Çorum'a Selimiye Camii'nin benzeri yapılıyor

Çorum'a Selimiye Camii'nin benzeri yapılıyor
Çorum'da, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde, Edirne'deki Selimiye'nin benzeri olarak yaptırılan cami inşaatının yüzde 30'u tamamlandı. Dört minareli ve 2 bin 500 kişilik cami Çorumluların desteği ile tamamlanacak.
İl Müftüsü Ahmet Çelik, Çepni Mahallesi Farabi Caddesi'nde inşa edilen Meydan Cami ve Alışveriş Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Müftü Çelik, yapımına ocak ayı içerisinde başlanan ve 5 bin metrekarelik alana inşa edilen caminin, Çorum'un en büyük ibadethanesi olacağını söyledi. Cami inşaatının, ikinci aşama beton atma çalışmalarının başladığını dile getiren Çelik, inşaatın tamamlandığında, Türkiye'nin en büyük camilerinden birisi olacağını vurguladı.

Çalışmaların hayırsever vatandaşların yardımlarıyla devam ettiğini anlatan Çelik, "Hayırsever vatandaşlarımız çalışmaların devam ettirilmesinde bizi şaşırtacak seviyede hayırlarını sürdürüyor. Şu aşamaya kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan bu seviyeye geldik" diye konuştu. 2 bin 500 kişi kapasiteli caminin Edirne Selimiye Camisi'nin benzeri olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi: 

"Bodrum katı otopark, zemin ise alışveriş merkezi olacak. 10 yıl içinde çevresi Kentsel Dönüşüm ile birlikte modern bir hale gelecek. Ayrıca Hıdırlık Camisi'ne kadar olan bölüm Çorum'un en büyük parklarından biri haline getirilecek. Camiye yeni bir isim arayışımız var. Bu konuda da isim tekliflerini alıyoruz." 

Selimiye Camisi'ne benzetilecek Meydan Camisi, 4 minareye sahip olacak. Minarelerde ise ikişer şerefe bulunacak. 2011 yılında tamamlanması öngörülen caminin 2 bin 500 kişi olan kapasitesi 3 bine kadar da çıkabilecek