EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ocak 2011 18:26

Çorum İl Müftüsü Çelik'e Veda Yemeği

Çorum İl Müftüsü Çelik'e Veda Yemeği
Çorum Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanlığına atanan Çorum İl Müftüsü Ahmet Çelik onuruna yemek verdi.

Penez Otelde düzenlenen yemeğe Vali Nurulllah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutan Jandarma Albay Hakan Saraç, kurum müdürleri ile diyanet çalışanları katıldı.

Ulu Cami İmam Hatibi Mustafa Bozduman'ın Kuran'ı Kerim'den okuduğu surelerle başlayan yemekte, Çorum Belediyesi Türk sanat müziği korosu ile tasavvuf korosu tarafından da çeşitli eserler seslendirildi.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Müftü Ahmet Çelik'e iki yıl içinde Çorum'a kazandırdıklarından dolayı teşekkür etti.

Müftüsü Çelik de, kentte başlattıkları bazı çalışmaların yarım kalmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, ''Sizler benim az işlerimi çoğalttınız, Allah da sizlerin azınızı çoğaltsın. Çorum'da katkım olduğunu düşündüğüm iki proje var. İlki Türkiye'ye kısa sürede yapımı ile örnek olan Meydan camidir. Çorum halkının yardımları sayesinde 4 minaresi de yükselen bu camide biraz emeğim varsa ne mutlu. İkincisi de İlahiyat Fakültesi dekanımızın sayesinde başladığımız hizmet içi eğitim kurslarıydı. Bu iki çalışmayı tamamlayamadım bunun üzüntüsü var. Ancak siz Çorumlular kerem ve sevgi sahibisiniz. Beni çok güzel ağırladınız, buradan güzel hatıralarla ayrılıyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakır ve Belediye Başkanı Külcü, Müftü Çelik'e hediye ve plaket verdiler.

 

MÜFTÜ ÇELİK’İN ÇORUM’A KATKISI SÜRECEK

İl Müftüsü Ahmet Çelik’in Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanması sebebiyle verilen yemekte konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yeni görevinde Çelik’in Çorum’a çok büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Külcü “Müftümüzün Çorum’dan ayrılmasına biz ne kadar üzülüyorsak Çorum’lu hemşerilerimizde o kadar üzülmüşlerdir. Buradan edindiği tecrübelerden Diyanet İşlerinde de çok güzel işlere imza atacağına canı gönülden inanıyorum” dedi. Kısa bir sürede Çorum Meydan Camiini yapması ile dikkat çeken İl Müftümüzün yeni görevinde de Meydan Camii için elinden geleni yapacağına inanıyprı ifade eden Külcü yeni görevinde başaralar diledi ve Çorum’a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine plaket verdi.

 

TOPLUMSAL BİRLİKTELİK İÇİN DİN ADAMLIĞI GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ

Vali Nurullah Çakır, Çelik’e yeni görevinde başarılar dilerken toplumsal birliktelik açısından din adamlığı görevinin çok önemli bir görev olduğunu vurguladı. Çakır “Müftümüz burada edindiği bilgileri Türkiye genelinde uygulayabileceği bir fırsat buldu. Çorum’daki gösterdiği başarısını Türkiye genelinde de göstereceğine inanıyorum. Bu derece önemli makamlar güzel anılarla anılması gerekmektedir” dedi.

Haber Kaynağı: Yayla Haber