Çomaklı’nın başarısı

Erzurum, Atatürk Üniversitesi eliyle bir destan yazıyor…

Türkiye’nin en köklü ve en etkin üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi gerek Açık Öğretim’de gerekse örgün öğretimde elde ettiği başarılarla ülke çapında gıpta ile izleniyor.

İşte o çarpıcı gerçek: Toplam mezun sayısı: 558.204…Toplam mezun kız öğrenci sayısı: 303.044…Kayıtlı öğrenci sayısı: 548.189…

Rektörlükte ikinci dönemi olan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’ni gerek yurtiçinde gerekse uluslararası arenada en iyi biçimde temsil etmek ve üniversitenin saygınlığına saygınlık kazandırmak için olağanüstü bir çaba harcıyor.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DEVLERLE YARIŞIYOR

Ekim 2021 itibariyle Açık Öğretim hariç kayıtlı öğrenci sayısı: 62.879

Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı: 135.761

Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı (Açık Öğretim hariç): 14.238

Uluslararası Öğrenci Sayısı (88 Ülkeden): 5738.

Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nde bir yanda bilimsel çalışmaları destekleyip özendirirken diğer yandan da üniversitenin büyümesi ve bölge için can simidi olması için çabalayıp duruyor. Atatürk Üniversitesi’nin potansiyeli ve mevcudiyeti nedir diye merak ediyorsanız alın size işte son tablo:

23 Fakülte

8 Enstitü

13 Meslek Yüksekokulu

1 Yüksekokul

1 Konservatuvar

45 Araştırma ve Uygulama Merkezi

Akademik Personel Sayısı: 2 Bin 687.

Rektör Ömer Çomaklı’nın en iddialı olduğu alanlardan biri de “Yeni Nesil Üniversite” projesi…

Teknolojiye, bilime ve giderek büyüyen soysal medya dünyasına karşı Atatürk Üniversitesi’nin yarıştan düşmemesi için çok ciddi bir emek sarfeden Ömer Çomaklı, onlarca üniversiteden önce “Yeni Nesil Üniversite Projesi’ni hayata geçirdi. İşte kısa bir tespit:

65 YILLIK BİR TARİH

“Fikre ve bilgiye ulaşmayı hedef edinen, etik değerleri gözeten ve idealleri olan çağdaş nesiler yetiştirmek üzere 1957 yılında kapılarını dünyaya açan ve bu yıl itibariyle de 65. yaşını kutlamaya hazırlanan Atatürk Üniversitesi, başarı hikâyesi yazmaya devam ediyor.

Uluslararası standartlardaki eğitim programları, güçlü akademik kadrosu ve donanımlı altyapısı ile bilim dünyasına örnek olacak araştırmalara ve çalışmalara imza atan Atatürk Üniversitesi “Hayatın Hizmetinde Hep İleriye” misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.”

ÇOMAKLI HOCA, ALKIŞI HAK EDİYOR DA AMA NİYE?

Bu ülke vaktiyle öyle büyük acılar yaşadı ve en başta üniversiteleri olmak üzere öyle utanç sahnelerine tanıklık etti ki anlatması bile bir züldür… Bereket versin ki, AK Parti ile birlikte nice çirkinlikler ve insan onurunu rencide eden rezil uygulamalar artık tarih oldu. Bu gerçeği görmezden gelmek bi hakkı inkardır. Pekii Ömer Hoca’nın bu sürece katkısı ne oldu? O katkı şu oldu: Rektör Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan tüm öğretim üyelerine, özgürce düşünme, özgürce düşündüklerini dile getirme ve şucu bucu olmasına bakmadan tüm bilim insanlarına imkan sağlamak…

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ NASIL BİR ÜNİVERSİTE?

Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birine ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi, 6.5 milyon m2’lik açık, 1 milyon m2 ise kapalı alana sahip. Kampüste gündelik yaşama dair her türlü ihtiyacın karşılanabileceği alışveriş merkezleri, banka şubeleri, kafeteryalar, oyun alanları, sinema salonları, sağlık ve spor merkezleri ile yürüyüş alanları ve kampüsün tamamını kapsayan bisiklet yolu bulunuyor.

Atatürk Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; alanında uzman akademisyen kadrosu, eğitim ve araştırma imkânları ile ilklerin üniversitesi olmayı başardıklarını belirterek ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında, teorik ve pratik anlamda donanımlı öğrenciler yetiştirdiklerinin de altını çizdi.

Atatürk Üniversitesinin gelecek vizyonu, dünyaya bakışı ve uluslararası niteliğini sayesinde en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığına değinen Rektör Çomaklı, bilimsel literatürdeki son gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilere aktaran ve dünya standartlarında yükseköğretim imkânı sağlayan bir eğitim yuvası olduklarını söyledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali er 28 Ekim 2021 14:09

    kampüsün gerçekten rezalet olmuş. yazık olmuş emeklere. yol geçen hanı. yıldızkent sehir arasında transit yol olmuş. yurtların önü zaten erkeklerin kız aldığı bir durak olmuş. yurtların önünden transit yol geçer mi. eskiden oradan yol geçmezdi. şimdi aşk yolu olmuş. lütfen ciddiyetli olun. bu kızların namusundan siz sorumlusunuz.

  • kerim tekin 26 Ekim 2021 11:45

    olmadı sayın sener olmadı. üniversite tarihini araştırın toprak kaybı binlerce hektar olmuştur. Sadece buna bamak yeterlidir. üniversite son 6 yılda kaç bin m2 toprak kaybetmiştir. sadece bunu sorgulayın.. hodri meydan. gerçek gazetecilik sorgulamaktır. erzurumun halkının egitim için bağışladı topraklar kime verilmiştir.

  • Sayit ÇAMLI 26 Ekim 2021 02:49

    Zaten vardı bular Çomaklı ne alaka Hazırı bile yönetemiyorlar başarısız hemde çok Hatta rezalet istersen yazayım

  • ahmet tekin 25 Ekim 2021 22:29

    mehmet bey sanırım siz hiç araştırma hastanesine yada diş hekimliğine gitmediniz. br zahmet gidinde koskoca arazide aracınızı park edecek yer nasıl bulunmaz görün. araclar yollarda cift sıra park ediyor. adım başı ilkel atlatmalar ile sanki off road yapıyorsunuz gibi bir yere geliyorsunuz. Böyle iilkel bir kampüs görümemiştim.

  • Deli Dumrul 25 Ekim 2021 15:24

    Sayın Şener size inanamıyorum. Bu bir şaka olmalı. Atatürk üniversitesinde Çomaklı soyadı ve akrabadan geçilmiyor. Nisan ayının ilk günü olsaydı bu bir nişan şakası olabilir derdim. Ama değil. Ben seni dik duruşlu objektif bir gazeteci sanırdım. Çok şaşırdım.