EĞİTİM Haber Girişi : 13 Aralık 2023 08:50

Çomaklı; Araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışıyoruz

Çomaklı; Araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışıyoruz
2023 Yılı Akademik İzleme ve Değerlendirme Toplantıları Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında devam ediyor.

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde birim yöneticileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen 2023 Yılı Akademik İzleme ve Değerlendirme Toplantıları Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında devam ediyor.

Rektör Çomaklı ile yönetim ekibi, Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen toplantıda sabah İletişim Fakültesi, öğleden sonra ise Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı ile Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenleriyle bir araya gelirken, gerçekleştirilen İzleme ve Değerlendirme Toplantılarında, fakülte dekanı ile yüksekokul müdürleri, birimlerinde yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Araştırma Üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüşüm çalışmaları, akademik performans sonuçlarının değerlendirilmesi ve TÜBİTAK yetkinlik analizi şeklinde 4 başlık halinde gerçekleşirken, sunumlarda gelişme ve tıkanmalar da izleniyor.

Dekan ve müdürlerle bir araya gelerek belirlenen yol haritasına yönelik gidişatın ne aşamada olduğunun gözlemleneceğini aktaran Rektör Çomaklı, veriler doğrultusunda başarılı bulunan yerleri ve geliştirilmesi gereken yönlerin tespit edileceğini, ayrıca fakülte ve meslek yüksekokullarında yapılan çalışmaların da geri dönüşlerinin alındığını belirtti.

Söz konusu toplantıların, Atatürk Üniversitesinin markalaşmasına önemli katkılarının olduğuna değinen Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projeler ve yapılan çalışmalarla her alanda bulunduğumuz sıralamalardan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Akademisyenlerimizin bilimsel ve sanatsal anlamda yaptığı çalışmalar hem aidiyet duygusunun gelişmesine hem de çalışmaların niteliğinin yükselmesine olumlu yönde katkı sunuyor” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.