EKONOMİ Haber Girişi : 26 Nisan 2010 23:21

Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda Kutlu Doğum çoşkusu

Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda Kutlu Doğum çoşkusu

Yüreğir müftülüğünde 14-20 Nisan kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde, 17 Nisan cumartesi günü, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü’nde düzenlenen kutlu doğum programı, Adana genelinde büyük yankı uyandırdı.


Sevgiye muhtaç biçare gönüllerin peygamber sevgisiyle coştuğu,duygu dolu anların yaşandığı programda,Peygamber Efendimizin mübarek doğumunu kutlayan Yüreğir Müftülüğü personeline Sevgi evleri müdürü Resul Yazıcı Beyefendi ev sahipliği yaptı.

 
Yüreğir Müftülüğü Vaazi Hatice Bilgiç Bulduk’un Hazırladığı, Fet Ahmet Gülşen Camii İmam Hatibi Tarık Karadağ ve ekibinin sunduğu,saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yüreğir Müftülüğü Vaizleri Hatice Bilgiç Bulduk ve Ahmet Arıkan’ın selamlama konuşmalarıyla başlayan program,tamamen duyulara hitap eden,görsel bir şölen havasında evrensel dil olan müziğin renklendirdiği, ilahiler, şiirler, Hz. Peygamber(SAV)’in Şemailini,Güzel ahlakını,hayatını anlatan sinevizyon,gönülleri çoşturan semazen gösterileriyle devam eden program salavatlar eşliğinde gül suyu ve gül dağıtımı ile salona yayılan rayihaya bırakıyor kendini. Söylenen ilahilere getirilen salavatlara ellerindeki gülleri sallayarak eşlik eden minik yüreklerin gönüllerinin peygamber aşkıyla yanıp tutuştuğunu yanaklarına süzülen iki damla yaş anlatıyor bizlere.

   Yapılan programın sevincini yaşayan,Sevgilerini Yüreğir Müftülüğü personeliyle paylaşan sevgi evlerinin sevgi erleri,daima bizimle birlikte olmak istediklerini dile getirerek personelimizi evlerine konuk ettiler.0-6 , 7-12 , 13-18 yaş gruplarnın kaldığı evlerde sevginin, sıcaklığın,muhabbetin yaşandığı gönüllerin ellerinden kahveler içildi.

Müftülük Vaizi Hatice Hanım, Sevgi evlerinde bulunan her yaştan çocukların kaldığı 21 ayrı eve kutlu doğum hatırası, en sevgiliden mesajlar içeren gül tablolarının takdimini sevgi evleri öğretmenlerine yaptı. Bunun yanında her yaşa hitap eden kitaplar ve hadis-i şerif yazılı lavanta torbaları Müftülüğümüze ait hediyeler arasında idi.

Programın sonunda sevgi evleri müdürü Resul Bey personelimize teşekkür belgeleri takdiminde bulunurken Yüreğir müftülüğü olarak düzenlenen bu programın adana S.H.Ç.E.K de bir  ilk olduğunu söyleyerek her yıl tekrarlanmasını istedi.” Yükümüz hafifledi sizler yanımızdasınız” diyerek personelimizi selam ve muhabbetle uğurladı.


Programda emeği geçen  Kur’an kursu öğretmenlerimizden Esra Şirin,Ayşe Sarıgöz,Selma İşcan,Ayşe Barutçular’a ve  her konuda desteğini esirgemeyen Selver Akyürek hanım efendiye Teşekürlerimizi bir borç biliriz