EKONOMİ Haber Girişi : 01 Nisan 2011 01:30

Çivrilde Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı.

Çivrilde Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğümüzün işbirliğinde Açılan Cenaze Hizmetleri Kursu nda, 32 bayana Cenaze Yıkama ve kefenleme Eğitimi verildi.

Kursun tamamlanması münasebetiyle sertifika dağıtım töreni düzenlendi.Müftülüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Md.Mehmet Özcan,Jan.Bl. Komt.yzbş.Aytaç Sipahi,Emniyet Md.Ümit Bitirik,Hastahane Baş.Tab..Dr.Avni Öztürk,Halk Eğitimi Merkezi Md.İbrahim Yılmaz,,İlçe müftümüz Himmet Metin,Tapu,Kadastro,Nüfus,İlçe spor md,Okul Müdürleri,din görevlileri ve kursiyerler katıldılar.

Törende bir konuşma yapan kurs öğreticisi Çivril İlçe müftüsü Himmet METİN, Türkiye nin deprem bölgesi olması,özellikle Çivril ilçemizin de deprem fay hattı üzerinde bulunması nedeniyle ve yakın tarihimizde yaşanan bazı depremlerin ardından ihtiyaç duyulan kadın Gassal ların (cenaze yıkayan kişi) yetiştirilmesi için böyle bir kursu açtıklarını,bu kursun Çivril de ilk defa açıldığını,buna benzer  kursların pek çok yerde açıldığını,Türkiye genelinde uygulanan bir proje olduğunu söyledi. İlçede kadın cenazesi yıkayanların sayıca yetersiz ve cenaze ile ilgili bazı dini konularda bid at ve hurafelerin olduğu yönündeki şikayetler üzerine bu eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden müftü METİN,cenaze yıkamanın çok dikkat isteyen bir konu olduğunu,kendine has kuralları bulunduğunu ve kurallara uygun cenaze yıkamanın gerekli olduğunu kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak öğretildiğini, bundan böyle Çivril de bayan cenaze yıkayıcı sıkıntısı çekilmeyeceğini beyan etti.

Çivril ilçesi merkez Kur an Kursunda verilen üç hafta süreli, 30 saatlik kursta 32 bayan cenaze yıkama kursiyeri teorik ve pratik olarak eğitim almıştır.Cenaze Yıkama ve kefenleme kursuna katılan kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından yapılan ikramlarla birlikte tören sona ermiştir