Cin değil, terör çarptı!

Kandil’le yürütülen kirli pazarlığının şifreleri çözüldükçe, Yedili Koalisyon şok üstüne şok yaşıyor.

Seçime artık sayılı günler kaldı… Geldi gelecek derken nihayet sandıklar kuruldu, pusulalar basılıyor, partiler tam kadro meydanda.

Başta CHP ve HDP olmak üzere, “masa”nın irili ufaklı tüm bileşenleri, adeta yeminli murakıp gibi “Tayyip gitsin, sonrası tufan olursa olsun” anlayışı ile çıktıkları yolda, seçime günler kala üst üste duvara toslamaya başladılar.

Toslamak ne kelime, büsbütün duvarın altında kaldılar.

Zannediyorlardı ki Kandil’le yapılan o çirkin ve pis pazarlıklar hep kapalı kapılar ardında kalacak, zannediyorlardı ki terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye verdikleri sözleri seçmen duyup bilmeyecek, zannediyorlardı ki Türkiye düşmanı odaklara yaptıkları işmarı halk görmeyecek, zannediyorlardı ki Türkiye ağaç kovuğundan çıkma bir ülke olduğu için üzerine her türlü alçak pazarlığı yapabiliriz ve niye ise artık yine zannediyorlardı ki Cumhur İttifakı’nın eli pancar doğruyor…

Yanıldılar; ama öyle böyle değil…

Seçim meydanları kurulmaya, ahali meydanları doldurmaya, partiler ve adaylar konuşmaya başladıkça…

Yedili Koalisyonunun makyajı akmaya ve altındaki samimiyetsiz yüz ortaya çıkmaya başladı.

Ne söyledikleri yalanlar bir işe yarıyor ne yerli ve yabancı algı merkezlerinin oyunları tutuyor ne duyguları istismar edilen vatandaşın artık pusulası şaşıyor ne de Batı’nın ellerine tutuşturduğu yol haritası doğru istikameti gösteriyor.

Hani adamın biri Doğu’ya giden geminin güvertesinde, Batı’ya doğru koşarak Batı’ya gidebileceğini düşünüyordu ya…

Yedili Koalisyonun şerikleri aynı ipe hülya dizip duruyor.

İşte son birkaç günden beri adaylar meydanda, seçmenle yüz yüze…

İflah olmaz müzmin muhterislerin can havliyle bağırmalarını saymazsak…

Herkes gibi ben de Cumhur İttifakı’nın gümbür gümbür geldiğini görüyorum.

Bunu, Azerbaycan’dan gelip Erzurum’da ahaliyle sohbet eden milletvekilleri de görmüş ki, “Erzurum’da tek aday Tayyip bey mi” diye sordular, daha dün…

Yeminli “Tayyip düşmanları” da artık ağız değiştirmeye, usul usul tornistan etmeye başladılar:

“Erdoğan çok güçlü ve inandırıcı” manşetleri atılıyor Batı medyasında…

Masanın şerikleri mezarlıktan geçerken ıslık çalıyorlar lakin yancılarının ağızlarını bıçak açmıyor, hatta kimi yancılar masaya kılıç bile çekiyor.

Düne kadar, sol cenahta ve de CHP’deki yeri ancak tuvalet kapısının yanındaki iskemle olan Muharrem İnce’ye bile savuş açtılar, ikbal ve istikballerini İnce’nin götüreceği oya bağladılar.

Cumhur; ülkesine, bayrağına, umdelerine ve devletine sahip çıktıkça masa, fil girmiş züccaciye dükkanı gibi şakır şakır devriliyor.

Çürük iple indikleri kuyudan çıkamıyorlar.

Ne Kandil gözlerine fer olacak ne de Okyanus hayallerine yelken…

“Biz bu devleti ve vatanı yolda bulmadık ki, bir seçim sırasında da yoldan geçenlerle değiştirelim” diyenlerin sayısı, sandık başına gideceklerden çok daha fazla…

Cumhur kıyam etti…

“Bundan başka Türkiye yok”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir. 22 Nisan 2023 15:07

    bence sizi cin değil para çarpmış

  • ahmet tekin 18 Nisan 2023 23:53

    seçime 26 gün kala bence objektif olmak lazım. akp geldi gitti. misafir gibi ne gelmeside gitmeside mukaddreat ama giderse o olur bu olur şu olur demek çok yanlış. akp saddamın baas partisi olma yolunda ilerliyor. bu tehlikeyi görün artık.

  • Ejder Tepesi 18 Nisan 2023 18:49

    Sayın Başkan, bu sizin yazdıklarınızin hiçbiri doğru değil, sadece bir algı. Hükümet ,yukarıdan aşağı tüm bürokratlar, yandaş medya hepsi , koro halinde aynı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp milletin canına çekiyorsunuz. Ama artık bu halk bunun bir algı olduğunu çok iyi biliyor ve inanmıyor. Bunların halkta bir karşılığı yok. Ancak bunlara sığınıp bunlardan medet umuyorsunuz ama hepsi boşuna. Diyeceksiniz ki neden ? Çünkü bu millet daha önce, bu senaryoyu yine görmüştü. İstanbul seçimlerinde de aynı senaryoyu yaptınız bu halk ariftir, bu senaryonuza kanamadı, 13 bin farka kanaat etmediniz, 890 bin farkla devasa bir hezimete uğradıniz. Seçim bitti, yok efendim İmamoğlu böyle yapacak şöyle yapacak yok kandilleri, yok pkk yı ise sokacak, yok kandile yardım edecek daha neler neler soylenildi ,ama hepsi de boş çıktı, hiçbirisi de olmadı. Şimdi yine aynı şeyleri söylüyorsunuz. Neden sermayeniz bitti, sermayeyi tükettiniz, artık bir şey kalmadı, mecbur bu hamasi duygulara sığınıyorsunuz. 14 Mayıs sabahı, bu Arif millet gereğini yapacak. Mesela sizinkiler ; Haburda, Oslo'da, Dolmabahçede, megri megride, çözüm sürecinde, mektup okutmalarda, Tv'de konuşmalarda, İmralı, kandili su yolu yapmada, olanları yaptılar siz korocular nedense hiç mi hiç bahsetmediler. Siz yapanda çin çarpmıyor ama bu taraf hiçbir şey yapmadığı halde, ortada somut bir şey yokken çin çarpıyor. Siz asıl çin çarpmasını 14 Mayıs sabahı göreceksiniz. Hoşça kalınız. Selamlar.