POLİTİKA Haber Girişi : 07 Ekim 2013 14:14

ÇIĞLIK, PAB TOPLANTISINA KATILACAK

ÇIĞLIK, PAB TOPLANTISINA KATILACAK

Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı, Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Parlamentolar Arası Birliği’nin (PAB) 07-09 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacak 129. Genel Kurul toplantısına katılmak üzere beraberindeki TBMM heyeti Cenevre’ye gidecek. 
PAB 129. genel kurulunda özellikle kitle imha silahlarının üretiminin yaygınlaşması halinde bunun bölgesel ve küresel barışa ve güvenliğe vereceği muhtemel zararlara vurgu yapılarak bu hususta uluslararası camianın sorumluluğu ve alınması gereken önlemler gündeme getirilecek. Özellikle Suriye’de kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığına ilişkin tartışmaların sürdüğü süreçte anılan görüşmeye Türk delegasyonunun aktif katılımının sağlanacağı belirtildi.
Toplantıda ayrıca; 2011 yılında Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşen En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’nda kabul edilen İstanbul Eylem Planı kapsamındaki yapılan çalışmalar ile gelinen son nokta değerlendirilecek.
PAB 129. Genel Kurul toplantısı esnasında ayrıca Kimsesiz Göçmen Çocuklarının Korunması, Savaş ve Çatışma Durumlarında İstismarı Önlemede Parlamentoların Rolü ve Uluslararası Taahhütleri Geliştirme ve Korunmasız Grupların Haklarını Müdafaa konularında hazırlanan raporlar üzerinde müzakereler sürdürülecek.

PARLAMENTOLARARASI BİRLİK
Parlamentolararası Birlik (PAB), bağımsız 157 ülkenin parlamentolarından oluşmakta olup, halihazırda Birleşmiş Milletlere paralel olarak çalışan uluslararası örgüttür. PAB Genel Kurulu yılda iki kez toplanmaktadır. Bu çerçevede uluslararası gündemde yer alan güncel siyasi ve ekonomik meseleler incelenmektedir.