GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2015 23:31

Çiftçi kayıt sistemine başvuru dönemleri yeniden düzenlendi

Çiftçi kayıt sistemine başvuru dönemleri yeniden düzenlendi

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar yaptığı açıklamada, “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde yeni kayıtlar ve kayıt güncellemelerinde başvuru dönemleri için önemli değişiklikler yapılmıştır” dedi.

rn

Müdür Akar; ”Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona erecek olup,  çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamayacaktır. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz -15 Ağustos tarihleri arasında yapabileceklerdir. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içerisinde yapılabilecektir” diye konuştu

rn

HINIS İLÇESİNDE ÇKS BAŞVURULARI İÇİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMA

rn

2015 yılı üretim sezonu Çiftçi Kayıt Sistemine başvuruları 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek olması nedeniyle tüm çiftçilerimiz hazırlamış oldukları dosyalarını İlçe Müdürlüğümüze getirmeye devam etmektedir.

rn

2015 yılı ÇKS dosyasını yaptırmayan çiftçiler;  Sertifikalı fide, fidan ve tohum, Makine-ekipman, Yem bitkileri, Yağlık tohumlu bitkileri ve prim fark desteklemeleri gibi bir çok desteklemeden yararlanamayacaklardır. Ayrıca 2015 yılı ÇKS dosyası yaptıran çiftçilerin ürün bilgilerini 15 Mart-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında güncellemeleri gerekmektedir.

rn

Bu kapsamda başvuru dosyalarını İlçe Müdürlüğümüze getiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan çiftçilerimize ise Hınıs İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Mehmet Emin KURT önderliğinde evlerine kadar gidip hasta yataklarında dosyaları teslim alınarak, Bakanlığımızın vermiş olduğu tarımsal desteklemelerden faydalanmaları sağlanmıştır.

rn

İlçe Müdür Vekili KURT; "Tüm çiftçilerimizin Bakanlığımızın vermiş olduğu tarımsal desteklemelerden faydalanması için elimizden gelenin fazlasını yapmak için tüm personellerimizle birlikte durmadan çalışıyoruz" dedi.

rn