EKONOMİ Haber Girişi : 04 Nisan 2010 00:26

Ceyhan'da Müftülük Binasının Temeli Atıldı

Ceyhan'da Müftülük Binasının Temeli Atıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde mimari yapısıyla bütün kurumlara örnek olacak tarzda inşa edilecek müftülük ve Kur'an kursu binasının temeli törenle atıldı. Namık Kemal Mahallesi Hasan Ağa Camii yanında yapılacak Ceyhan Müftülüğü binası, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin Türk mimarı yapısını yansıtan özellikler taşıyacak.

Ceyhan Belediyesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağışlanan 8 dönümlük arsa üzerine yapılacak müftülük binası ve Kur'an kursu binası 4 katlı, 940 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Temel atma töreninde konuşan Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, müftülük binası yeterli hizmet verecek durumda olmadığından dolayı yeni bir müftülük binası yapımına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Şekerci, "Bu büyük hizmete destek veren sayın kaymakamımız, belediye başkanımız ve tüm hayırsever vatandaşlara ilçeye böyle bir eser kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu yatırım çok hayırlı bir yatırımdır. Neden? Çünkü bu hizmetler Sadaka-i Cariyedir. Binanın yapımında emeği geçenlerin öldükten sonra da amel defteri kapanmayacaktır. Ve kıyamet gününe kadar burada ne kadar insan Kur'an okursa, ne kadar din hizmetleri yürütülürse, buraya katkıda bulananların amel defterlerine aynı şekilde sevap yazılacaktır. Onun için bu yatırım küçümsenecek bir yatırım değildir." diye konuştu.

Temel atma törenine Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana İl Müftüsü İsmail Canpolat, Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci ile vatandaşlar katıldı.

(CİHAN)