EKONOMİ Haber Girişi : 28 Haziran 2011 09:20

Ceyhan Müftülüğü hayırseverlerin yardımını bekliyor

Ceyhan Müftülüğü hayırseverlerin yardımını bekliyor

Adananın Ceyhan ilçesinde yapımı devam eden Hizmet Binası ve Yatılı Kız Kur’an Kursu binasının tamamlanabilmesi için hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Namık Kemal Mahallesi Hasan Ağa Camii yanında yapımı devam eden Ceyhan Müftülük sitesi ve yatılı Kur’an kursu,3760 m2 arsa üzerinde geçen yıl inşaatına başlanan hizmet binası, hızla ilerliyor. Çatısının tamamlandığı ve  sıva işlerinin başlanmak üzere olduğu binada, çevre düzenlemesi de aynı anda devam edeceği. Zeminle birlikte 4 kattan oluşan hizmet binası hayırseverlerin katkısını bekliyor.

Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, müftülük hizmet binasının inşaatının devam ettiğini, binanın tamamlanabilmesi için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini bildiren Müftü Şekerci, ’İnşaat hayırseverlerin yardımlarıyla belirli bir seviyeye getirildi. Ceyhanlılara din ve diyanet faaliyetlerinin daha iyi şartlarda verilmesi için bu inşaata başlandığını vurgulayan Şekerci; şimdiye kadarki katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkürlerini beyan ederken: “Yardımların devam etmesi en büyük dileğimdir. Çünkü bu bina tamamen hayırsever halkımızın destekleriyle bu hale gelmiştir. Bu desteklerin bundan sonra da devam etmesi binanın bitirilebilmesi için zaruridir” dedi.

2 dönümlük arsa üzerine yapılmaya başlanmış olan  Müftülük Hizmet Binası ve yatılı Kur’an kursu binası 4 katlı ve 3760 metrekare kapalı alana sahip olacak

Binamızın bodrum katında 300 kişilik toplantı salonumuz var. Zemin katta ise hac dairesi ve toplantı salonları, din görevlileri ve halkımızın oturacağı yerler var. Birinci katta müftülük kompleksi, vaizlerimizin odası, Memur odası din görevlilerin odası, çalışma odaları var. En üst katımız ise tamamen yatılı Kur’an kursuna tahsis edilmiştir. Kur’an kursunun giriş-çıkışı ayrı ve 15 civarında hafızların çalışma odası mevcut hedefimiz Kuran Kursu inşaatını hızla tamamlayıp faaliyete geçirmektedir.

Ceyhan için önemli bir ihtiyaç olan bu eseri, 6 ay içerisinde tamamlayıp siteye taşınması planlanmaktadır.

Şekerci; hayırseverlerden Ceyhan Müftülüğü ile irtibata geçip yardımlar yapmalarını beklediklerini söyledi.

Hayırseverler Vakıflar Bankası Ceyhan Şubesinde açılmış olan TR600001500158007294392557 nolu Türkiye Diyanet Vakfı Ceyhan Şubesi hesabına yardımlarını yapabilecekler.