EKONOMİ Haber Girişi : 15 Ekim 2010 13:34

Ceyhan da İlk Hacı Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Ceyhan da  İlk Hacı Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 2010 yılında hacca gidecek 86 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Ceyhan Müftülüğü tarafından Merkez Abdulkadir Ağa Camiinde düzenlenen programda ilk olarak Kuran-ı Kerim  ilahi ve şiirler okundu.

Ceyhan Müftü Vekili Yusuf Uçur;”Bugün kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak olan hacı adaylarının seçkin olduklarını, çünkü yüz binlerce kişinin hacca gitmek için Diyanet İşleri Başkanlığına, Müftülüklere başvurduğunu ama başvuruda bulunan kişiler arasında çekilen kurada ismi çıkan insanlardan olduklarını ve   kutsal toprakları ziyaret etmenin hazzını bu seçkin insanların yaşayacaklarını ifade etti. Ayrıca Hacı adaylarından birbirilerinin kalbini kırmamaları gerektiğini, insanın kalbini de Allah'ın yarattığını ve Allah'ın yarattığı şeyin kırılamayacak kadar kutsal olduğunu ifade etti.

''O kutsal topraklarda memleketimiz için, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için dua ediniz. Allah hepimize bu duyguyu bozmamayı yaşatsın inşallah. Haclarımızın makbul ve mebrur olabilmesi için bu hac yolculuğunda ibadet temposu içerisinde ortaya koyduğumuz hal, hareket ve tavrımız Allah'ın rızasına muvaffak olmalıdır. Hacı adaylarımızı bu kutsal yolda hayırlı yolculuklar diliyorum Allah (cc)  o kutsal toprakları tekrar tekrar görebilmeyi vahyin indiği o mekanlarda ibadet yapabilmeyi herkese nasip eylesin..'' dedi

Ceyhan Vaizi Murat Han Aksoy’un yaptığı duanın ardından hacı adayları programa katılan yaklaşık üç bin kişi ile vedalaşıp kutsal topraklar gitmek için yola çıktı. Oldukça duygu dolu anların yaşandığı programda 86 hacı adayı sevinç gözyaşları ile kutsal topraklara uğurlandı

Programa Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş , Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü , Daire Amirleri Ceyhan din görevlileri katıldı. Vatandaşlar yapılan programa yoğun ilgi gösterdi.