Haber Girişi : 22 Haziran 2017 18:34

Çaylar semaverden, buz gibi su ibrikten...

Çaylar semaverden, buz gibi su ibrikten...
 

Kurduğu atölyelerde, başta bakır işlemeciliği olmak üzere, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, birbirinden kıymetli eserlere imza atıyor. İşte bu eserlerden ikisi de devasa boyuttaki semaver ile yine aynı çaptaki ibrik...Belediye atölyelerinde yetişen ustalar tarafından imal edilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in makam odasında teşhir edilen bu iki kıymetli eser, en çok yabancı misafirlerin ilgisini ve beğenisini kazanıyor.




Geçtiğimiz gün ziyaretine gittiğimiz Başkan Sekmen'le görüşmemiz bittikten sonra, devasa boyutlardaki semaver ve ibrikle  biz de hatıra fotoğrafı çektirdik. Başkan Sekmen, semaverin elektrikle çalıştığını belirterek, aynı anda beş yüz kişiye çay verecek bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Başkan Sekmen, belediye atölyelerinde imal edilen bu ve benzeri eserlerin Erzurum'a önemli bir değer kattığını ifade etti. Orada öğreniyoruz ki, gerek el işlemeli bakır semaver gerekse aynı motiflere sahip ibrik, belediyenin bazı yemekli organizasyonlarında aktif olarak kullanılıyormuş.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.