EKONOMİ Haber Girişi : 22 Ağustos 2011 22:39

Çayelin de Hafızların Onuruna İftar Yemeği

Çayelin de Hafızların Onuruna İftar Yemeği

Çayeli Müftülüğü her sene başka bir amaçla iftar programıyla halkla buluşuyor. Bu sene de geleneksel hale getirmiş olduğu iftar yemeğini ilçemizi ülke çapında en iyi şekilde temsil eden ve sınava girip 43 hafızın başarı belgesi almasıyla adeta rekor kıran öğrencilerin onuruna verdi.

Program Derepazarı Kaymakamı Çayeli Kaymakam Vekili Ali İkram Tuna’nın maddi manevi anlamdaki büyük destekleriyle İlçe müftüsü Abdullah Yılmaz‘ın organizesiyle güzel ve mütevazi bir havada geçti.

İftar programına Derepazarı Kaymakamı Çayeli Kaymakam vekili Sayın Ali İkram TUNA Rize Müftüsü Sayın İlyas Serenli, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Şark Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı Çayeli Cumhuriyet savcısı, Diyanet İşleri Başkanlığı başmüfettişi, Yusuf Karalı Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl müftü yardımcısı Ali Çakmak, Ardeşen Müftüsü, Ali Osman Küçükahmet, Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz, Çayeli Sağlık Grup Başkanı ve İsakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici, Çayeli Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürü İsmet Şimşek, Çihal-Der Başkanı Sinan Hardal, hoca ve talebelerden oluşan sade bir topluluk katıldı.

Bilindiği üzere Rize iline bağlı il ve ilçe müftülükleri hafız yetiştirme konusunda üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptıkları aşikârdır. Ülke geneline bakıldığında hafız yetiştirme konusunda İstanbul ili birinci Trabzon ikinci Rize ili üçüncü sırada görülmektedir.

Bu sıralamayı nüfus oranlamasıyla değerlendirdiğimizde ise ilimiz Rize’nin hafız yetiştirmede açık ara önde olduğu bir hakikattir ve övünç kaynağı olmaktadır. Rize il ve ilçe değerlendirmesi sıralamasında ise Çayeli il genelinde sınavı kazanan hafızların %25 nin ilçeden olması da ayrı bir övünç kaynağı olmuştur.

Bu başarıda en büyük katkı hafız yetiştirmede adeta marka olan Musadağı köyü Kuran Kursu 15 hafızla kuran kursları arasında en önde olan Kuran Kursu olmuştur. Bu kursu 10 öğrencisiyle Altıntaş Kuran Kursu, 8 öğrenciyle Derecik Köyü kuran kursu 6 öğrenciyle Büyükköy beldesi kuran kursu,2 öğrenciyle Limanköy kuran kursu ve 1 er öğrenciyle Madenli Kuran Kursu ve Soğuksu kız kuran kursu takip etmiştir.

Hiç şüphesiz dinimiz İslam’ın en temel kaynağı olan kitabımız Kur’ani Kerim’in 600 küsur sayfası nı bu genç yaşta beyin dağarcıklarına ezberleyip yerleştiren öğrencilerin maneviyat dolu iftar programına bulunmak tan daha iyi bir tablo olabilir mi bilemem ama şunu da ifade etmeden de geçemem. Zira programın beklide nazarlığı bu olsa gerek bu hafızlar arasında Rize ve Çayeli doğumlu öğrencilerin olmayışı da bizleri düşünceler sevk etmesi gerektiğini de ifade etsek yanlış bir söylem yapmış olmayız. Program sonunda ise daha önceden alınan çeyrek altınlar katılımcı protokol tarafından öğrencilere verildi.