GÜNCEL Haber Girişi : 02 Mayıs 2009 11:04

Çayeli Müftülüğünden Tasavvuf ve Cami Musiki Konseri

Çayeli Müftülüğünden Tasavvuf ve Cami Musiki Konseri
İl ve İlçeler de  yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Çayeli İlçe Müftülüğünde açılan  Ezan-ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu? sona erdi.

Öğreticiliğini Hüseyin DİKİCİ ' nin yaptığı kursun finali Çayeli   Kültür Merkezinde ??Tasavvuf ve Cami Musikisi Konseri  ?? icra edilerek  tamamlandı.
 

 

Çayeli İlçe Müftülüğü Çayeli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere  , İl Müftüsü İlyas SERENLİ,İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA , İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan,İlçe  Kaymakamı Mehmet AKTAŞ, , Fındıklı Müftüsü Osman  Zeki YAĞCI ve çok sayıda  vatandaş katıldı. 

Programın  açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet CEYLAN, günümüzde teknik bilgilerin ve bilimin ilerlediğini ifade ederek, ''Her insanın kendisini yenilemesi ve geliştirmesi, teknolojiye, yeniliklere uyması gerekiyor. Toplumu din konusunda aydınlatma görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığı bugünkü gelişmişlik içerisinde personelinin kaliteli hizmet verebilmesi için eğitime önem veriyor'' dedi. 


     Programda daha sonra Kursun öğreticiliğini yapan eğitmen Hüseyin DİKİCİ 'nin şefliğinde  tasavvuf ve cami musikisi korosunca ilahiler  okundu. Beş ayrı makam da ilahi ve azanların okunduğu proğraam da Kurs hocası Hüseyin DİKİCİ ? nin okuduğu kaside izleyenlerin beğenisini topladı.
 
Programda daha sonra güzel ezan okuma kursuna katılan imamlara kurs bitirme belgeleri verildi.

 

 

TASAVVUF VE CAMİ MUSİKİSİ KONSERİ ( VİDEO )