EKONOMİ Haber Girişi : 14 Mart 2010 13:59

Çayeli Müftülüğünden Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Çayeli Müftülüğünden Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Çayeli Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabul edildiği günü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı tertip edildi.

Çayeli Kültür Merkezinde ilçe müftülüğüne bağlı camilerin imamları ve kuran kurslarında okuyan talebelerinde görev aldığı programı kalabalık bir davetli topluluğu ilgiyle izledi. Programa Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Çayeli Emniyet Müdürü Ahmet Tatlıcı, Çayeli Ticaret Odası Başkanı Güngör Sarı, Saadet Partisi Çayeli İlçe Başkanı Şaban Sarı, Cami Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Limanköy Hidayet cami imam hatibi Rahmi Çörek tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile devam edildi. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan Mehmet Akif’in ve hayatından kesitler örnekler verdi.  

Daha sonra Kuran Kursu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın tamamı okundu ve ardından Sarısu Köyü cami imam hatibi Yaşar Uzun tarafından açıklaması yapıldı. Programda Mehmet Akif Ersoy’un kişilik yönü, Milli mücadele yıllarındaki rolü ve İslam ilimleriyle olan irtibatı ele alındı.

Programın son bölümünde Çayeli Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahiler okundu