EKONOMİ Haber Girişi : 29 Haziran 2011 19:50

Çaycuma Müftülüğünce, Velilere yönelik seri konferans programları başlıyor.

Çaycuma Müftülüğünce, Velilere yönelik seri konferans programları başlıyor.

Yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeni ile Çaycuma Müftülüğünce  velilere yönelik olarak tertip edilen  “Çocuk, Aile ve Din” konulu konferans programları,  5-6 Temmuz günlerinde  6 mekanda yapılacak. Eğitimci-Yazar  Sait ÇAMLICA tarafından verilecek olan seri konferanslar için hazırlıklar tamamlandı.

Çaycuma Müftülüğünce Yaz Kur’an Kursları kapsamında velilere ve yetişkinlere yönelik olarak konferans programları düzenlendi.Veliler başta olmak üzere bay bayan tüm vatandaşların katılımına açık olarak planlanan konferans  programları İlçe merkezi başta olmak üzere Filyos Beldesi ,Karapınar Beldesi,Saltukova Beldesi, Perşembe Beldesi ve Nebioğlu Beldelerinde yapılacak. 5-6 Temmuz Salı ve Çarşamba günlerinde  toplam 6 program yapılacak.

 İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ konferans programları sebebi ile yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülkemiz çapında yaz aylarında düzenlenen Yaz Kur’an Kursları en önemli eğitim öğretim etkinliğidir.Çocuklarımızın manevi kimliğinin oluşmasında bizlere önemli imkanlar sunuyor.Bu dönemde müftülükler olarak bizlere eğitimi planlama ve yönetmede  çok önemli görevler düştüğü gibi ailelere de büyük sorumluluklar düşmektedir.Kursların etkinliğinin sürekli olması ve verimli olması için çocukların ailelerini de mutlaka bu eğitim faaliyetlerine dahil etmek gerekiyor. Kursların başlangıcında açılış programları başta olmak üzere ailelerle iletişim içinde  olmak gerekiyor. Camiye veya bir konferans salonuna davet edilen velilere, çocuklara din eğitimi ve din sevgisi verme konusunda ailelerin sorumluluğu hatırlatılması gerekmektedir. Çocukların camide aldıkları eğitime aile destek vermezse, bir sonraki yaza kadar çocuklar öğrendikleri birçok bilgiyi unutuyorlar. Daha da önemlisi, İslam ahlakı adına cami hocasından dinlediklerini, anne babalarının hayatlarında görmeyen çocukların dine bakış açıları da değişebiliyor. İşte bu noktadan hareketle ilçe müftülüğü olarak 6 ayrı mekanda tüm Çaycuma halkına ulaşmak istiyoruz.Değerli halkımızı , bu konferans programlarımıza bekliyoruz”, dedi.

İlçe Müftülüğü konferans programları çerçevesinde geniş halk kitlelerine ulaşmak için davetiye ve afişler hazırlatarak tanıtımlar yaptı, belde din görevlilerini bilgilendirdi.