Haber Girişi : 17 Aralık 2017 22:46

Çat'a bağlı Soğuk Pınar'da gerçek bir başarı öyküsü...

Çat'a bağlı Soğuk Pınar'da  gerçek bir başarı öyküsü...
Hem Soğuk Pınar Köyü'nü, hem de aynı adı taşıyan okulun adını bütün Türkiye'ye önce O tanıttı; O, Soğuk Pınar İlk ve Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olmasına karşın, sahip olduğu müzik ve folklor yeteneğini sergileyerek, hiçbir karşılık gözetmeden her biri birbirinden pırıl pırıl olan köy çocukları ile önce kaynaştı, sonra da onlara müziği ve folkloru sevdirdi.
Öğretmenimizin adı Yasin Sepil... Daha otuz yaşlarında bile değil. Coşku, sevgi, yetenek ve özveri dolu gencecik bir eğitimci... Kaç kere şehirde bir okula ataması çıkmasına rağmen, "Hayır ben bu köyde kalıp birbirinden yetenekli bu çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışacağım" dedi.
Bu fedakârlığı yapan yalnızca Yasin öğretmen de değil. İki yüzün üzerinde öğrencisi bulunan Soğuk Pınar İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan müdüründen tutunuzda (kadın-erkek) toplam 13 öğretmenin 13'ü de aynı anlayışta hizmet ediyor.
Soğuk Pınar'daki bu başarı öyküsü, Erzurum'daki yetkililerin yanı sıra Ankara'nın da dikkatini çekti. Her fırsatta aranıp sorulan Soğuk Pınar Okulu, geçen 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de unutulmadı ve Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona bizzat Yasin öğretmen davet edildi.
Soğuk Pınar'da portrenin tam adı şudur:
Öğretmen-öğrenci-veli kaynaşması...
Herkes mutlu, herkes verilen eğitimin samimiyeti ve kalitesinden son derece memnun...





AK PARTİLİ GENÇLER 
SOĞUK PINAR'I UNUTMADI

AK Parti, son seçimde de bir kere daha ortaya çıktığı şekliyle, büyükşehirler arasında en çok oyu Erzurum'dan aldı. Bu da hem parti genel merkezini, hem Erzurum İl Teşkilatı'nı, hem de burada 7 gün 24 saat esasına göre hizmet eden AK Partili gençleri harekete geçirdi.
Elbette ki onlarca genç partili bu hususta koşturuyor, çalışıyor, partisinin herkese dokunması için müthiş bir çaba harcıyor. Ancak bir hakkı teslim açısından söylemeliyiz ki, bu çalışkan gençlerin içerisinde Yavuz Demir, Ali Karadağ ve Suat Yalçınkaya gibi yürekli delikanlılar var ki, onlar dağ taş demeyip her yere giderek, Tayyip Bey'in selamını ulaştırıyor, çam sakızı çoban armağanı insanların gönüllerini kazanıyorlar.
İşte bu yürekli gençler geçen hafta da başarı öyküsüyle tanınan Soğuk Pınar İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ettiler.
Başlarında AK Parti yöneticisi büyükleri değerli meslektaşım İsmail Çakır olduğu halde Soğuk Pınar'a giden AK Partili gençler, burada çocuklara hediyelere dağıttılar, onlarla samimi sohbetler ettiler ve köy halkıyla vakit geçirdiler.
Sevgili İsmail'in önerisiyle bendenizi de bu ziyarete davet etmişlerdi. Sevgili Yavuz Demir, Ali Karadağ ve Suat Yalçınkaya ile birlikte ben de Soğuk Pınar'a gittim ve oradaki güzelliğe bizzat tanık oldum.
Okul salonunda toplanan o sevimli yavrucaklarımızla bir de söyleşi yaptım. Dilim döndüğünce onlara eğitimin, ailenin ve iyi birer insan olmanın önemini anlattım. 
Öyle ilgiyle dinlediler ve öyle sıcak bir kucak açtılar ki, eğer dersleri olmasaydı, hem İsmail Çakır hem de bendeniz saatlerce o çocuklarla sohbet edip, onlarla vakit geçirebilirdik.
"Gençlik Buluşması" üst başlığı altında, "Yarın Bakışlı Çocuklar" konulu konferanslar zinciri tertip eden AK Parti Gençlik Kolları, uzak yakın demeden Erzurum'u karış karış dolaşarak gençlerle, çocuklarla buluşuyor.
Sizi temin ederim ki bu toplantılarda ne parti propagandası yapılıyor ne de sıradan konular ele alınıyor. Bu konferanslar zincirinde, gençlerle dünya ve ülke meseleleri üzerine sohbetler ediliyor, daha çok da gençlerin talep ve düşünceleri değerlendiriliyor.
Hakikaten saygı değer bir çaba ve alkışlanacak samimi bir hizmet...
Bu gençleri canı gönülden kutluyorum.
Bu soğuk kış gününde sıcak yerlerde oturmak dururken, dağ taş dolaşarak insanlara ulaşmaya çalışmaları, para ile pulla yapılacak bir iş değil.
Yürekten inanmak ve o inancın peşine düşmek gerekir.
AK Partili gençler de bunu yapıyor.
Yıllarca doğru olanı şu zannettik
"Orda bir köy var, uzakta, O köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da O köy bizim köyümüzdür."
Ahmet Kutsi Tecer, böyle demiş; ama gidip gelmediğin o köy, günü geliyor ki senin olmayabiliyor. En azından gözden ırak olan gönülden de uzaklaşıyor.
AK Parti bu gerçeği gördüğü için özellikle gençleri eliyle en uzaktaki o köye de gidip geliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.