CANLARLA MUHABBET

Bu gece Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı ile Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Muhabbet Bağı” isimli programa katıldık.

Yeni hizmete açılan Hz. İmam Hüseyin Cemevi’nde muhteşem bir gece yaşadık.

Toplum olarak hepimizin ihtiyacı olan muhabbet ortamını bu programda muhabbetle kucakladık.

Sunucu kardeşimizin Aşık Noksani Baba’dan okuduğu anlam yüklü şiirden sonra saz ve söz ustaları sahnede yerlerini alıp sanatlarını icra etmeye başlayınca düşünce ve gönül dünyamızla baş başa kaldık.

 Dede Yusuf Koçer’in saz eşliğinde içten okuduğu deyişler cana can kattı.

Değerli dostum Dede Binali Bektaş ile kardeşim Şahin Sarıgül’ün Aşık Nesimi’den, Aşık Daimi’den, Pir Sultan Abdal’dan, Hatayi’den, Kul Himmet’den okudukları deyişler Alevi- Bektaşi kültürünün temel felsefesini yansıtıyordu.

Binali Bektaş’ın Cem Ayinleri’nde okunan dua ve niyazlardan örnekler sunması harikaydı.

Sazın tellerine ibadet aşkıyla dokunan ve insanlık adına duyabileceğimiz en güzel sözleri söyleyenlerin tercümanı olan kardeşlerimiz bize sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, muhabbeti hatırlattılar.

“Kainatın aynasıyız, mademki biz bir insanız” diyerek insanlık ortak paydasında buluşmamız gerektiğini vurguladılar.

Erzurum’da bir Cemevi açılması konusunda yıllar önce çeşitli ortamlarda girişimlerde bulunmuştuk. Bu ihtiyacın geçte olsa yerine getirilmesi din ve ibadet özgürlüğü adına son derece isabetli bir kazanç olmuştur.

Anadolu’da emsallerine az rastlanabilecek güzellikteki bu Cemevi’ni şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mehmet Sekmen’e bu hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

 Hz. İmam Hüseyin Erzurum Cemevi’nin gelecek günlerde daha güzel etkinliklere kucak açacağına gönülden inanıyor, bu etkinlikte bizleri bir araya getiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı kültür insanı Ergün Ergin’e ve Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Ertürk Karaman’a en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunar, Hz.Ali’nin “Kişi tanımadığının ve bilmediğinin cahili ve düşmanıdır” sözünü tekrar duyurmak isterim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • devre 25 06 Mart 2024 20:48

    Erzurum un erenlerinden olan başta Arif Sağ, Erdal Erzincan Güler Duman Tolga Sağ Özcan Türe VB... sanatçılarımız her albümde her konserde memleketlerini en güzel duygu ve özlemle her zaman her yerde en güzel şekili ile tüm ülkemizde sanal alemde ERZURUMU her zaman ön plana çıkarmışlar aslında biz erzurum lu olarak bu insanlara ne kadar sahip çıkabildik bunu iyi düşünmemiz lazım bu haber benide çok sevindirdi erzurum alevi si bektaşisi ile hepimiz kardeşiz buhaberde beni bir erzurumlu olarak mutlu etti emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum saygılarımla

  • alihan önder 03 Mart 2024 23:18

    erdal bey niye bizim haberimiz olmadı burada ilan etseydiiniz mutlaka katılım olacaktı. bizde gelip görmüş olacaktık.