GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ekim 2010 21:27

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Birecikte Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Birecikte Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri haftası Birecik’te kutlandı. Mehmet AKAN Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan TAHİROĞLU, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç. Dr. Ahmet ONAY, Halfeti Müftüsü Mustafa DEMİRBAŞ, Birecik Emniyet Müdürü Mustafa MARANGOZ, Mal Müdürü Osman ZENGİN, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, müftülük personeli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen program yoğun ilgi gördü.


Programda açılış konuşmasını yapan Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, camilerin, tarihte ve günümüzde önemine işaret ederek, din görevlilerinin fedakâr ve özveri ile görev yaptıklarını, camilerin temizliği ve bakımı sadece din görevlileri tarafından değil de zamanı ve imkanı müsait olan herkes tarafından görev sayılarak yapılmasının gerekliliğine işaret etti. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan TAHİROĞLU da, 24 saat mesaisi olan devlet memurları olarak nitelendirdiği din görevlilerinin yaptıkları hizmetlerin önemli olduğuna temas etti.
 
Programa 5 yaşındaki Ruveyda BAŞAR tarafından okunan “Sol Yanım Acıyor Anne” şiiri vatandaşlar arasında duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç. Dr. Ahmet ONAY'ın verdiği “ Camilerin ve Din Görevlilerin Toplumdaki Yeri” adlı konferansla devam etti. İslam'ın inanç, ibadet ve ahlâk esaslı düsturlarıyla insanların dünya ve ahiret saadetine ulaşmalarının hedeflediğinin altını çizen ONAY, "Bu esaslarıyla İslam bir bütünlük, bir tevhit oluşturmaktadır. Camilerimiz toplum olarak hepimizin ortak mallarıdır.” Dedi.  Camileri fazla olan yerleşim birimleri ile az olan yerleşim birimlerinin sosyal anlamda mukayeselerini de yapan Doç. Dr. Ahmet ONAY camileri fazla olan yerleşim yerlerinde asayiş olaylarının da az olduğunu istatistikî bilgilerle sundular.  Dinleyicilerin zaman zaman gözyaşları içerisinde ve ilgiyle takip ettikleri program hatıra fotoğrafla sonsuzlaştırıldı.