GÜNCEL Haber Girişi : 19 Aralık 2008 23:49

Cami yangınlarına polis koruması

Cami yangınlarına polis koruması

Sancaktepe, Üsküdar, Kadıköy, Maltepe ve Pendik'te peş peşe camilerin kundaklanması polisi de harekete geçirdi. 3 caminin kundaklandığı Kadıköy'de polis yeni bir olayın önüne geçmek için işi sıkı tutuyor.

Edinilen bilgiye göre; Kadıköy Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu'nun talimatıyla kamera sistemi bulunmayan ve güvenliği zayıf olan her camide resmi ve sivil bir polis memuru görevlendirildi. İkinci bir talimata kadar cami önlerinde görev yapacak olan memurlar şüpheli gördükleri kişileri takibe alıyor. Cemaat namaz kılarken görevli polislerde cami çevresinde dolaşarak güvenliği sağlıyor. Cami çıkışında karşılarında resmi polis gören bazı vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Sebahattin Tosun, provakasyon yapmak isteyen art niyetli kişilerin bulunduğunu belirterek polisin buna izin vermeyeceğini söyledi. Tosun, "İslam dini hoşgörülü bir din. Kötü niyetli insanları da kucaklar. Allah onları ıslah etsin. Gelsinler dinimizin hoşgörüsüne sığınlar." dedi.

Bazı vatandaşlarda polisin daha önemli görevleri olduğunu belirterek, gerekirse camilerin güvenliğini vatandaşların sağlayabileceğini belirtti.

CİHA