GÜNCEL Haber Girişi : 25 Aralık 2008 00:19

Cami yakan zanlı hakkında karar çıktı

Cami yakan zanlı hakkında karar çıktı
İstanbul'daki camilerde yangın çıkardığı ya da hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalanan Serhat K'nın, olay tarihlerinde akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla 3 hafta süreyle müşahede altında tutulması kararlaştırıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinden çıkarılarak Üsküdar Adliyesine getirilen Serhat K, Cumhuriyet Savcısı Emin Cevahiroğlu tarafından sorgulandı.

Şüpheli için İstanbul Barosunca görevlendirilen ve sorgulama aşamasında hazır bulunan avukat Aydın Davran, Serhat K'nın, olay tarihlerinde akli dengesinin yerinde olmadığının anlaşılması için CMK'nın 74/1. maddesi uyarınca müşahede altına alınması gerektiğini bildirdi.

Serhat K'nın Adli Tabipliğe gönderilerek, sağlık durumu hakkında ön rapor alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı, şüphelinin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilmesi, 3 hafta süreyle burada tutulması ve olay tarihlerinde akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor alınmasını talep etti.

Talebi görüşen Üsküdar nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelinin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilmesini ve burada 3 hafta tutularak rapor alınmasına karar verdi.

Karar üzerine Serhat K, söz konusu hastaneye sevk edildi.