GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ocak 2010 21:40

Cami için kollarındaki bilezikleri verdiler

Cami için kollarındaki bilezikleri verdiler
Temel atma törenine katılan Erdemli Müftüsü Mustafa Topal; Peygamber efendimizin hicreti sonrasında Medine'ye geldiğinde de ilk iş olarak cami yeri belirlediğini söyledi. Yeryüzü kendisine ve ümmetine mescit kılınan bir peygamberin ilk olarak cami yapmasında çok büyük mesajlar bulunduğunu aktaran Topal, "Bizim ecdadımız da İslam'a girdikten sonra gittiği her yere mescitler kurmuş. Hükümran oldukları topraklara camiler yapmışlar. Oralara birlik ve beraberlik götürmüşler. Yaptıkları eserlere Allah ve Peygamber sevgisini nakış nakış işlemişlerdir." dedi.

Sarıyer Köyü Cami Yaptırma Derneği Başkanı İbrahim Demiraslan, eski caminin ihtiyacı karşılayamaz olduğunu belirterek, 800 metrekare alana sahip bin 200 kişilik yeni cami inşaatına başladıklarını kaydetti. Program sonunda cami inşaatı için yardım toplandı. Çocukların harçlıklarını, kadınların da kollarındaki bileziklerini verdiği cami için 30 bin TL para toplandı.

Temel atma törenine MHP Mersin milletvekilleri Mehmet Şandır ve Kadir Ünal, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.