EKONOMİ Haber Girişi : 11 Aralık 2008 23:03

Cami derneği beldeye cemevi yaptırdı

Cami derneği beldeye cemevi yaptırdı

Karaşar Cemevi ve Kültür Merkezi'nin açılışına Anayasa Mahkemesi üyesi Serdar Özgüldür, Beypazarı Kaymakamı Hikmet Aydın, Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer, Karaşar Belediye Başkanı Yılmaz Koçak, Kırbaşı Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz ve Karaşar Eğitim Kültür ve Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Çakır katıldı. Karaşarlıların 'baba' diye hitap ettiği Ali Atılgan açılışta yaptığı konuşmada, "1993 yılında Karaşarlılar cami derneğini kurduk. Daha sonra camiyi yaptırdık. Caminin yanında şardırvan ve imam evi inşa edildi. Sonra da cemevine sıra geldi. Karaşarlılar olarak camiyi yaptırmada gösterilen fedekarlık cemevi yapımında da gösterilerek bu eser tamamlandı.'' dedi.

Cemevi ve camii yapımında Karaşarlıların çok büyük özveri gösterdiğini söyleyen Atılgan, ''Eserlerin yapımında devlete hiç bir şekilde yük olunmadı. Tamamen Karaşarlıların kendi öz kaynaklarıyla yapıldı. Karaşar camisiyle cemevi ile birlikteliğin sembolüdür. Bu Türk kültürünün zenginliğidir. Peygamber Efendimiz diyor ki; ''Üç tip insanın hayır defteri kapanmaz. Bunlardan biri de hayır ve hasenatta bulunan insanlardır' O nedenle bu eserlere katkısı bulunanların sevap defteri hep açık kalacaktır.'' diye konuştu. 

Atılgan'ın ardından konuşan Beypazarı Kaymakamı Aydın ise, açılışı yapılan cemevinde yapılacak etkinliklere davet edilmeleri halinde gelme sözü verdi. Aydın, ''İki bayramı bir arada yaşıyorsunuz. Bundan sonra eminim ki her türlü sosyal etkinlikleriniz olacak. Bu tür etkinliklere bizi davet ederseniz seve seve katılırız.'' şeklinde konuştu. 

Karaşar Belde Belediye Başkanı Koçak ise, cami ile cemevinin yan yana bulunmasının Karaşarlıların birlik ve beraberliğini çok güzel temsil ettiğini bu düşüncenin tüm yurtta da bu şekilde olması gerektiğini vurguladı. Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer ise Karaşar'ı İslam kardeşliğinin en güzel yaşandığı yerlerden biri olarak gösterdi.