ERZURUM Haber Girişi : 31 Ocak 2016 23:19

Buz sarkıtları KURŞUN GIBI

Buz sarkıtları KURŞUN GIBI
Çatılardan düşen kar ve buz kütleleri vatandaşlar için tehlike oluştururken, kafasına buz düşen 1 kişi yaralandı.
Çatılardan düşen kar ve buz kütleleri vatandaşlar için tehlike oluştururken, kafasına buz düşen 1 kişi yaralandı. Dün havanın biraz ısınmasıyla birlikte yüksek çatılarda vatandaşlar tarafından kar ve buz temizliği başlatılırken, tedbirsizce yapılan çalışma tehlikeye davetiye çıkarıyor.
ERZURUM'DA yaklaşık 1 haftadır eksi 25-30 derece civarında seyreden hava sıcaklığı dün gündüz saatlerinde sıfır derecenin üzerine çıktı. Havanın ısınmasıyla birlikte çatılardan sarkan buz kütleleri ve kar birikintileri vatandaşlar için tehlike oluşturdu. Çaykara Caddesi üzerinde bulunan ESKİ binasının çatısından kafasına buz parçası düşen 1 kişi yaralandı. Kafası kanayan M.A., isimli genç adam ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan çatıdan düşen kar ve buz kütleleri park halindeki bazı araçlara da zarar verdi. Polis ekipleri çatıdan buzların düştüğü alanı yaya ve araç trafiğine kapatarak önlem aldı.
HAVANIN ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kar ve buzla mücadele çalışmasına start verdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir iş merkezinin çatısında bulunan karları tedbirsiz bir şekilde temizleyen vatandaş ise dikkat çekti. Kaygan çatı üzerinde hiçbir tedbir almadan kar temizliği yapan vatandaş, ayakta durmakta güçlük çekti. Tedbirsiz bir şekilde yapılan çatı temizliğinin önceki yıllarda can kayıplarına neden olduğunu belirten vatandaşlar, "Bugün havanın ısınmasıyla birçok kişi çatılarda kar, buz temizliği yapıyor. Ancak görüyoruz ki tedbirsizce hareket ediyorlar. Bellerine ip bile bağlamadan temizlik yapanlar var. Üzücü hadiselere neden oluyor bu tedbirsizlik velev ki daha önceki yıllarda da bu şekilde çok insanımız düşerek hayatlarını kaybetti." dediler.
Etiketler : buz
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.