SPOR Haber Girişi : 21 Ağustos 2014 12:21

BUZ PATENİ MİLLİ TAKIM SPORCULARINA DOPİNG SEMİNERİ

BUZ PATENİ MİLLİ TAKIM SPORCULARINA DOPİNG SEMİNERİ

Erzurum’da kamp hazırlıklarını sürdüren Buz Pateni Milli Takım sporcularına ve antrenörlerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından dopingle mücadele eğitimi verildi. 
Erzurum Palandöken Dağı’nda bulunan Xanadu Snow White Otel’de düzenlenen eğitim seminerine Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Kurulu Eğitim Komisyonu Üyesi Spor Hekimi Dr. Mesut Nalçakan, curling, artistik buz pateni ve short track milli takım sporcuları ve antrenörler katıldı.
Türkiye Buz Pateni Milli Takımı’nın Erzurum kampında yer alan yaklaşık 80 sporcuya Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Kurulu Eğitim Komisyonu Üyesi Spor Hekimi Dr. Mesut Nalçakan tarafından dopingle mücadele eğitimi verildi. Sporculara ve antrenörlere eğitim veren Dopingle Mücadele Kurulu Eğitim Komisyonu üyesi Spor Hekimi Dr. Mesut Nalçakan, dopingle mücadele başlığı altında dopingin neden yasaklandığını, dopingin tanımını, dopingin sporcuya, spor branşına, federasyonlara ve ülkelere nasıl zarar verdiğini anlattı. Dünya Dopingle Mücadele Kuralları’nın, ülkemizde dopingle mücadele ve TMOK DMK çalışmalarını, dopingle mücadelede kural ihlallerinin örneklerle anlatıldığı eğitim seminerinde daha sonra sporcular tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı. 
Doping seminerine katılan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, federasyon olarak bizzat kendilerinin Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne başvurarak sporculara doping seminerinin verilmesini istediklerini söyledi. Okuyucu, ”Doping konusu sporcular ve bizim için çok önemlidir. Bu konuda sporcularımıza karşı çok şeffaf davranıyoruz. Türkiye geneline baktığımız zaman sporcularına doping eğitiminin verilmesini isteyen ikinci federasyon biziz. Baktığımız zaman bizim Buz Pateni Federasyonu olarak şu ana kadar hiçbir sporcumuzda dopinge rastlanmamıştır ve konu üzerinde titiz davranıyoruz” dedi.