EKONOMİ Haber Girişi : 19 Şubat 2024 08:46

Büyükşehirden sera atağı

Büyükşehirden sera atağı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 100 dönüm sera kurmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Sera projesi ile alakalı kredi arayışlarının olduğunu belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Aziziye’de mevcut sera tesisini de devralacağız. Aynı şekilde Horasan’da benzeri bir tesis planlıyoruz. Orada 80 derece civarlarında bir sıcak su kaynağı var. Oradaki sudan faydalanıp sera projesi düşünüyoruz. Uzundere’de üniversitemizin 250 dönüm yeri var. Oralarda tarımsal üretim yapacağız. Üniversitemize ait bazı boş araziler var. 2 milyon metrekare bir yer talep ettik. Onları da talep ettik ve buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, patates gibi ürünlerin ekimini yapacağız.” dedi.

Kentsel dönüşümle alakalı önemli çalışma ve projelerin altına imza attıklarını ifade eden Başkan Sekmen, “Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de benden daha uzman kimse yok. 10 bin adet bina yaptık. Gece kondu önleme projesi çalışmamız var. Ama herkese değil. Yaşlı, kirada oturamayacak, engelli, nüfusu kalabalık, belirli bir gelirin altında ve zor şartlarda yaşamaya çalışan insanlarımıza sosyal konutlar vereceğiz. Kira öder gibi uzun vadeli olacak.” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa okur 20 Şubat 2024 07:34

    Belediye kendine ait olan arsaları tek tek satıyor en son vergi dairesine borcuna karşılık satmıştı niçin o arsada domates üretmedin de üniversitenin arsalarında domates üretiyorsun. O üniversitenin koskoca ziraat fakültesi tarım çiftliği var çok şükür kimse domates açlığı yaşamıyor ama yol asfalt eksiği var dadaşkente etüdün giden yolun hali nedir fen işlerinin önü nedir Mng nin önünden geçen yolun hali nedir Yenişehir’in yolu nedir üniversitenin hastanesine giden yokun hali nedir yazık değil mi insanlara lütfen işinizi yapın domatesi pırasayı boş verin.

  • Ali er 19 Şubat 2024 10:38

    Bu ziraat işlerini üniversite senelerdir çok güzel yapıyor yine üniversitenin topraklarını almak için böyle bir bahane öne sürmeyin. Belediyenin toprakları arsaları var onları satıyorsunuz onlarda sera kurun.