ERZURUM Haber Girişi : 14 Aralık 2015 14:28

BÜYÜKŞEHİR'DEN YÖNETİCİLERİNE "STRES YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN YÖNETİCİLERİNE
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yöneticilerine "Stres Yönetimi" eğitimi verdi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yöneticilerine "Stres Yönetimi" eğitimi verdi. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Gurbet Altay tarafından verilen eğitime, Büyükşehir Belediyesi'nin Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı. 
ALTAY, "YOĞUN İŞ HAYATINDA STRESLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI"NI ANLATTI
Kişisel Gelişim Uzmanı Altay, eğitim seminerde; yoğun iş temposunu, vatandaş odaklı hizmeti, yeni ve değişen yaşam koşullarına uyum sağlanabilmesi gerekliliğini ve yüksek tempolu işlerde stres yönetiminin nasıl sağlanacağını anlatarak, yoğun iş hayatında stresle başa çıkmanın yollarını aktardı. Altay, şunları söyledi: "Değişen zaman ve yoğun iş temposu, yaşamda kalmamızı sağlayan değişen koşullara uyum sağlama becerimizin ortaya konmasında çok önemli bir payı olan stres, kişinin yaşantısal deneyimleri değerlendirmesini ve başa çıkma yetisini geliştirmesini sağlar. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl içerisinde ülkenin ve dünya ekonomisinin gidişi, politik hayat, teknolojik gelişmelerin değişime uğrattığı yaşam tarzı, alışkanlıklar ve kuşaklar arası çatışma, zor, rekabetçi, aşırı çalışmaya dayalı endüstriyel yaşam gibi nedenler, çağımızın hastalığı olarak görülen stresin, insanları tehdit eden büyük bir tehlike olarak belirlenmesine yol açmaktadır."
"YÜKSEK SEVİYEDE STRES YAŞANMASI, OLUMSUZ SONUÇLARA NEDEN OLABİLİR"
İş stresinin düzeyini, kaynaklarını, çözüm yollarını, mücadele tekniklerini bilimsel olarak ele alan ve inceleyen birçok araştırmanın olduğunu belirten Altay, "Stres, çevredeki zahmetli ya da zorlayıcı olaylara karşı normal olarak oluşan psikolojik bir tepkidir. Sürekli tekrar eden yüksek seviyede stres yaşanması, bazı olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir" şeklinde konuştu. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fuat Karabulut da, eğitim semineriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Vatandaşa hizmeti görev edinmiş olan Büyükşehir Belediyemiz, yoğun iş temposuyla çalışan yöneticilerimizin, çevre ve değişen koşullara uyum sağlama becerisini üst düzeyde tutabilmek adına 'Stres Yönetimi' eğitimi verme ihtiyacı duymuştur" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.