EKONOMİ Haber Girişi : 19 Şubat 2022 07:32

Büyükşehir su kullanımındaki KDV oranını yüzde 1’e indirdi

Büyükşehir su kullanımındaki KDV oranını yüzde 1’e indirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde su kullanım bedelinde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indirdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları kaydetti:

“Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin açıkladığı temel gıda maddelerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirim uygulaması talimatı sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de hemen harekete geçtik. Büyükşehir Belediyemize bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’müz (ESKİ), mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde su faturalarında bulunan su kullanım bedelindeki KDV oranını yüzde 1’e çekti. Bu indirimle birlikte Erzurumlu hemşehrilerimiz bundan böyle su faturalarında sadece yüzde 1’lik bir KDV ödeyecek. Sudaki KDV indirimimiz şehrimize, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 20 Şubat 2022 22:01

    % 7 kdv indirimi hiçbir sey. en az % 2o indirilmeliydi mehmet bey size yakışmadı diğer belediyeler daha çok indirim yaptı halbuki siz daha fazla yapabilirdiniz ama yapmadınız.

  • halis demir 20 Şubat 2022 16:18

    başka sehirler en az yüzde 8 indirirken erzurum büyükşehire hiç yakışmadı en az ^14 indirimesi gerekrdi.