SPOR Haber Girişi : 18 Ağustos 2014 19:43

Büyük heyecan sona erdi

Büyük heyecan sona erdi

25 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı 11’inci Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Erzurum’da yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunu yaptığı Erzurum Valiliği, GHSİM ve Karate Federasyonu’nun desteklediği 11. Uluslararası Karate Turnuvası kıran kırana geçti. Üç gün süren dev organizasyonda spor severler karateye doydu. 

Buz Hokeyi Salonunda yapılan turnuvaya Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Finlandiya, Filistin, Fransa, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Yunanistan, Tayland, Filipinler ve Türkiye olmak üzere 25 ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Yapılan törende açılış konuşmasını yapan Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, 11. Uluslararası Palandöken Turnuvası ile ilgili teknik konularda davetlileri bilgilendirirken, kendilerine böylesi dev organizasyonda destek veren yetkililere ve şehrin yöneticilerine teşekkür etti.

Dev organizasyon için Cumartesi günü 3 Binlik Buz Hokeyi Arena’da açılış töreni düzenlendi. Vali Vekili Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Memduh Ceyhan, Şube Müdürleri Şinasi Polat, Fuat Taşkesenligil, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz, Yaşar Elen, Güngör Şenses,  Yurt Kur Bölge Müdürü Yahya Pasinli,  kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve sporcular katıldı. Karate Milli Takım sporcuları sahneye çıkarak nefes kesen bir gösteri sergiledi. Daha sonra minik jimnastikçiler birbirinden güzel hareketlerin yer aldığı kareografiyi izleyicilerle paylaştı. Açılış törenlerinde Erzurumlu sevilen tiyatrocu Cumhur Seval da, karateci elbiseli kostümü ile tatamiye çıkarak bir skeç sundu. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de Dadaş barı gösterisi yaptı.

Sekmen: Spora desteğimiz sürecek

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise yaptığı konuşmada, 2011 Üniversiade ev sahipliği yapmış bir şehrin artık bir spor ve yüksek irtifa kamp kenti olduğuna işaret ederek, böylesi büyük bir organizasyona ana sponsor olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Erzurum’a spora daha fazla destek vermek amacı ile spor müdürlüğünü oluşturduklarına işaret eden Sekmen, “3 Bin Kişilik Buz Arena’da karate turnuvası yapıyoruz. İnanıyorum ki, gelecek sene de aynı güzellikle bir turnuva yapacağız” dedi.