GÜNDEM Haber Girişi : 11 Mart 2015 00:19

Bursa seferleri başladı

Bursa seferleri başladı
Büyükşehir Belediyesi'nin teşebbüsüyle Bursa'dan Trabzon ve Erzurum'a tarifeli uçuş başlatan Anadojet'in ilk seferleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle start aldı.
Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,AK Parti Erzurum  Milletvekili Muhyettin Aksak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmek Koçak, ETÜ Rektörü Muammer Yaylalı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir Havaalanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ankara'nın yoğun gündemindeki yorgunluğunun bu hayırlı işle azaldığını belirterek, "Uzakları yakın eden hayırlı bir iş içindeyiz. Anadolujet, Erzurum ve Trabzon uçuşlarına başladı"dedi.
Erzurum'un artık sahipsiz olmadığını ifade eden Arınç, "Bugün Bursa Yenişehir'deyiz. Bursa'nın en güzel beldesindeyiz. Sıla-i rahim denen güzel bir gelenek var. Çok güzel bir şey. Büyükleri ziyaret, hemşehrileri, dostları, hastaları ziyaret. Düğünde, taziyede bulunmak. Bir el öpmek, dua almak. Siz sıla-i rahim yapacaksınız. Her hafta cuma namazında hoca efendinin minberden okuduğu, içinde akrabayı gözetmenin, anne baba dostlarını aramanın fazileti anlatılır. Bir günlüğüne de olsa Erzurum'a gideceksin. Bizim işimiz bu, herkesi ziyaret etmek . Erzurum eksi 45'i de görmüş. Herkes şikayet ediyormuş, bu kadar soğuk olur mu diye. İhtiyar ninenin biri, 'Olur, çünkü Erzurum sahipsiz' demiş. Erzurum sahipsizdi. Sahibi var şimdi. Sizler, bizler, THY var. Erzurum'a Bursa'dan uçacaksınız. Emsali seferlerimize de inşallah kısa zamanda görelim. Niye Diyarbakır, Van, Muş olmasın. Bunların hepsi olur, siz sahip çıkın yeter. THY bunları yapmak için hazır bekliyor. Niye Balkanlar'da bir Filibe olmasın diye aklıma geliyor. Bunları konuşmanın zamanı geldi. Belki 7 Hazirana bakacağız. 8'inden sonra bunları daha güzel konuşacağız diye aklıma geliyor. Hayırlı olsun" dedi.
Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ise  üç ilin ortak özellikleri olduğunu belirterek, Erzurum, Bursa ve Trabzon'un doğa, kültür ve kış turizmi gibi ortak özellikleri var. Bunları pekiştirmek için bu seferler katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi. 
SEKMEN: ÜLKEMİZ 
ADETA ÇAĞ ATLAMIŞTIR
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin teşebbüsüyle Bursa'dan Erzurum ve Trabzon'a karşılıklı haftada üç gün uçuş başlatan Anadojet'in ilk seferleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle start aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yapığı konuşmada, "Bölgesel havacılık projesi ile hava yolu taşımacılığında ülkemiz adeta çağ atlamıştır" dedi. 
Etiketler : uçak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.