EKONOMİ Haber Girişi : 03 Kasım 2008 16:15

Bursa Müftülüğünden Hacı Adaylarına seminer

Bursa Müftülüğünden  Hacı Adaylarına seminer
Bursa'da hacı adaylarına bilgilendirme semineri verildi.

Tarihî Ulu Cami'de gerçekleştirilen seminerde İl Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından hacı adaylarına hac ibadetinin önemi ve fazileti anlatıldı.

Mahmut Gündüz, haccın hem mal, hem de beden ile yapılan bir ibadet olduğunu belirterek, hac ibadetinin aynı zamanda nefisle muhasebe olduğunu söyledi.

Bu günden itibaren hacı adaylarının kendi nefisleri ile baş başa kaldıklarının altını çizen Müftü Gündüz, "Sizler Allahın sevgili kulları ve seçilmiş şanslı kişilersiniz. Allah sizlere bu kutlu ziyareti nasip ettiği için ne mutlu sizlere. Bu günden itibaren nefislerinizde baş başasınız ve nefis muhasebesi yapacaksınız. Nefislerinize yenilmeyin ve Allah'a nefislerinize galebe çalmanız için size güç vermesi için dua edin." dedi.

İlahi, dualar ve Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, din görevlileri tarafından ihramın bağlanması, giyilmesi, dualarının okunuşu, ihramdan sonra kılınan namaz ve Kabe'yi tavaf uygulamalı olarak hacı adaylarına gösterildi.

Hac ibadeti için başvuran 33 bin kişi arasından seçilen 4 bin 600 hacı adayından ilk kafile 17 Kasım'da yola çıkacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile 2 bin 850 kişi, acenteler aracılığıyla 1750 kişi kutsal yolculuğa çıkacak. Bursa Yenişehir ve İstanbul  Sabiha Gökçen  havaalanından Mekke ve Medine'ye gidecek olan hacı adayları 04 Ocak 2009 tarihinde dönecek.