EKONOMİ Haber Girişi : 04 Şubat 2010 01:23

Burdur İl Müftüü Osman ARTAN Mahalle Muhtarları ile Bir Araya Geldi

Burdur İl Müftüü Osman ARTAN  Mahalle Muhtarları ile Bir Araya Geldi
Burdur İl Müftülüğü tarafından düzenlenen muhtarlarla tanışma toplantısı, İl Müftüsü Osman ARTAN başkanlığında İl Müftülüğü Toplantı Salonunda yapıldı.                                 
         Toplantıya İl Müftümü Osman ARTAN 'ın  yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL de katıldı. Mahalle Muhtarları ile  yapılan tanışmanın ardından, toplantının açılışında konuşan, il Müftüsü Osman ARTAN, 
Camiler dinî ve millî kültürümüzden ayrı düşünemeyeceğimiz değerlerimizin başında gelir. Camilerimiz, çok çeşitli fonksiyonları ifa etmesi bakımından önemli müesseselerimizdendir. Mabet olarak görev yapmalarının yanın da, birer halk üniversitesi olarak da değerlendirilebilir. Camilerde, müminlere kötülüklerden uzak durmalarının yanı sıra; insan sevgisi, vatan, bayrak, ezan, Kur'an sevgisi, ana-babaya, öğretmene ve ulu'l-emre... itaat anlatılır! 

Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı... herkesi bünyesinde toplayan mekanlardır.  Camiler; aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerimizdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Kâmil manada insan olmanın yollarını ve esaslarını, camilerimizde yapılan telkin ve nasihatlerden öğrenmekteyiz” dedi.

 
Daha sonra mahalle muhtarları, Burdur İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen hizmetler, faaliyetler ve yapımı düşünülen projeler hakkında bilgilendirildi. Kur’an Kurslarının fiziki yapıları, Camilerin sorunları, camilerin toplum hayatındaki önemi üzerinde duruldu. Camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde, birlikte hareket edilmesinin önemi vurgulandı. Halkın temsilcisi olan muhtarlarımızın cami görevlilerimizden ve müftülüğümüzden beklentilerinin ele alındığı toplantı, muhtarların camilerle ilgili olarak, gördükleri eksiklikleri ve çözüm önerilerinin iletilmesi ile sona erdi.
Toplantının ardından muhtarlara Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi hediye edildi.