SAĞLIK Haber Girişi : 26 Kasım 2013 12:04

Buhara 5 yıldızlı hastane oldu

Buhara 5 yıldızlı hastane oldu

Hastane olarak hizmet vermeye başlayan Buhara, birbiri ardına yaptığı yatırımlarla dünya standartlarında sağlık hizmetlerini Erzurum’a getiriyor. 

Son yıllarda birbiri ardına yaptığı yatırımlarla dünya standartlarında sağlık hizmetlerini Erzurum’a getiren Buhara, yaklaşık 8 yıl aradan sonra, hastane olarak hizmet vermeye başladı. Kasım ayı itibariyle hasta kabulüne başlayan Buhara Hastanesi ’nin tüm branşlarda SGK anlaşması bulunuyor. Uzman kadrosu, modern teknolojisi ve teknik alt yapısıyla  Erzurum’un yanı sıra Doğu  Anadolu Bölgesi’ndeki çevre illere de hizmet veren Buhara Hastanesi, birçok alanda hizmet sunarak Erzurumluların sağlık ihtiyaçlarına yanıt veriyor.


TAM DONANIMLI BUHARA HASTANESİ


2005 yılında Dr. Serdar KÖMEÇ tarafından devralınan Buhara Hastanesi’nde Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak-Burun-Boğaz, Dahiliye, Genel Cerrahi, Üroloji, Nöroloji, Ortopedi, Cildiye, Ultrason, Laboratuar ve Radyoloji branşlarında 10 tam zamanlı ve ayrı zamanlı hekimleri ile kesintisiz 24 saat hizmet veriyor. Hastalarına bu imkanları tanıyan Buhara Hastanesi  klinik ve tıbbi cihazlarla da tam donanımlı hastane standardına ulaştı.

Ameliyathaneler, Doğumhaneler,  Yoğun Bakım Ünitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, MR, Tomografi, Renkli Doopler, 4 Boyutlu Ultrason ile gebelik takipleri, İlaçlı Filmler, Eforlu EKG, Eko ile yetişkin ve çocuk kardiyoloji, Kemik Dansitometre, Mamografi, NST, Fototerapi, Yeni Doğan Ünitesi,  Atroskopi, Endoskopi, Kolonoskopi gibi üniteleriyle Erzurum’un yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki bir çok ile hizmet vermeye devam ediyor. 

Buhara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Kömeç, hastane hakkında şu bilgileri verdi;

 

“8 YILLIK BAŞARI 

MÜCADELESİNDE 

HASTANE RUHSATIMIZI 

ALDIK”


“Tıp Merkezi olarak hizmet veriyorduk. Tam tersi 8 yıl boyunca bir takım engeller ve gerekçelerle hastane ruhsatı olmayı oluşturamamıştık.

Tıp Merkeziyken yaklaşık 4 bin 500 metrekare alan üzerinde kapalı alana sahiptik. Bin metrekaresi eski buhara hastanesi binası,  3 bin 500 metrekaresi ile yeni inşa ettiğimiz ek binasıydı. Bu bin metrekarelik kısmı yerinden kaldırıp yıkarak, onun yerine 7 bin metrekare kapalı alanlı Doğu Anadolu’nun en teferruratlı , alt yapısı en düzgün modern bina yaptık.

Ek binamızla birlikte toplam kapalı alanımız 11 bin metrekareye ulaştı. Bu ciddi bir yatırım. Türkiye’deki hastaneler arasında ciddi sıralamaya girebilecek bir metre kare alana sahibiz şu anda. 

Beraberinde yeni yapılan binada hastane olma noktasında başvurumuz oldu ve hastane ruhsatımızı geçtiğimiz 7 Kasım 2013’de aldık.


“DOĞU ANADOLU’NUN 

5 YILDIZLI MODERN HASTANESİ”


Şu anda yeni doğan ve büyük yoğun bakım ünitelerinin ruhsat aşamasındayız.  Kısa bir zaman içerisinde bu ruhsatlarımızı da alacağız. Doğu Anadolu’nun en modern, tıp donanımına sahip özel hastanelerinden biri olarak Buhara Hastanemiz Erzurumluların hizmetinde.

Şu 75 yatakla hizmet veriyoruz. Özel odalarla birlikte bu sayı 100’ü buluyor. Bu sayının Odalarımız tek yataklıktır. Bizim için vatandaşın rahatı ve huzuru açısından tek odalı yaptık. 

Bunların yanı sıra  bu bölgeden Gaziantep’e, Kahraman Maraş’a, Trabzon’a bazen Erzincan’a yeni doğan hastalarımızın sevki uçak veya ambulansla yapılıyor.  Biz bu üniteyi de açtığımızda hastalarımızın Erzurum Bölgesindeki diğer başka illere hastaların gönderilmesi konusunda yardımcı olarak bu açığı da kapatmış olacağız.

Tıp Merkezlerinde yapılabilecek ameliyatlar sınırlıydı. Ruhsatımız hastane ruhsatına çevrilmesi ile her türlü ameliyatı yapabilme farkına sahibiz. Tam teşekküllü bir hastane oldu. Bu büyük bir kazanımdır.


HER TÜRLÜ AMELİYATI 

YAPACAĞIZ, 

RUHSATI ALDIK


Hemen bu hafta itibarı ile lazerli prostat ameliyatları, ses dalgası ve lazerli taş kırma ameliyatlarına başladık. Disk protezleri, kalça protezleri, büyük kırıklar, kırık ameliyatları yapmaya başladık. Beraberinde Genel Cerrahi, yine karın ameliyatları, guatr ameliyatları yapmaya başladık.

Kadın Doğum’da daha önce bir sezaryen ameliyatı olduysanız bizim hastanemizde doğum yapma şansına sahip değildiniz.  Şimdi sezaryenle doğum ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Rahim ameliyatları, rahim içi kist ameliyatları, laparkopsik,  yine bu ameliyatları yapmaya başladık. Bunun yanı sıra bütün dallarda her türlü ameliyatı yapabilme ruhsatını aldık.  

Hastanemizin ciddi bir alt yapısı var. Yeni Doğan Kliniğimiz, Merkezi ısıtma sistemimiz var. Merkezi havalandırma sistemimiz var, sterilizasyon sistemimiz var. Tüm sistemlerimiz otomatik yani elektronik donanıma bağlı.

Hemşire kadrosunu güçlendirdik. Yeni Doğan Ünitesi ile değer ünitelerimize personel takviyesi yapıldı. 


32 DOKTOR HİZMET VERİYOR


Her türlü modern donanıma sahip olan Buhara Hastanesi acil servisi, gözlem odaları, enfeksiyon gerektiren hastalar için tasarlanan izolasyon odalarıyla da önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. Şu anda 7 pratisyen hekim olmak üzere 32 hekim ile birlikte hizmet veriyoruz. 

Tüp Bebek Ünitesi de programımızda. Zaten aşılama uygulamasını yapıyorduk.  Bundan sonraki aşamalarda olacak.


ERZURUMLULARA 

HİZMET BORCUMUZ VAR


Öncelikle bu binayı, bu ruhsatı Erzurumlu hemşerilerimin teveccühü ile oldu. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bize hastane ismini yakıştırdılar. Fakat bize bu yakıştırmanın ötesinde gerçek anlamda hastane ruhsatımızı da alıp bu hizmet borcumuzu kendilerine ödemeye çalıştık. 


20 LİRAYA EMAR ÇİKTİRİP, 

MUAYENE OLMA HAKKINA SAHİPSİNİZ


Batı ile mukayese edildiğinde katılım ücretleri, ücret politikalarımız, son derece makuldür. Şimdi burada 20 Liraya muayene olup, 20 liraya emar çektirme hakkına sahipsiniz. 

Biz elimizden geldiğince bölgenin sosyo, kültürel, ekonomik durumunu göz önüne alıp ücret politikasını asgariye indirme gayretine çalışıyoruz.


“KALİTE STANDARNDIMIZ 

ÇOK YÜKSEK”


Buhara hastanesine hastalarımızın ciddi bir tecevvühü var. Özel hastaneler Devlet hastanelerinin hizmet kalitesini artırma yönünde bir lokomotif işlem görmektedir. Zaten sağlıkta dönüşüm politikasının da özel hastanelerin açılma rolü ise bundan kaynaklanmaktadır. Bizim verdiğimiz yüksek nitelikli hizmetle devletin de bu hizmet yönünde vermesi ile bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz.  Hep birlikte devlet ve özel hastanelerle birlikte hizmet standardımızı en yükseğe taşıma noktasında vatandaşımıza yardımcı oluyoruz. Biz bir bütünüz”

Cem BAKIRCI-Ramazan KARATAŞ