Bugünün Karakin Pastırmacıyan’ları!

İsimleri değişse de siyasetin göbeğinde hep aynı hainler oldu:

Bugünün Karakin Pastırmacıyan’ları!

Tarih değişir, ihanet anlayışı değişmez.

İsimler değişir, hainlerin portresi değişmez.

Hani bugünlerde yeniden 1915 Hadisesi Batı medyasında köpürtülüyor ya…

Biz de istedik ki, tam da o günlerde içimizdeki hainlere bir ayna tutalım.

Alın size işte alçakların başında en önde giden bir isim:

Karakin Pastırmacıyan.

Bu şerefsiz, Osmanlı tebaasıdır ve daha da önemlisi, Meclis-i Mebusan’da (Osmanlı’nın İstanbul Meclisi) Erzurum milletvekilidir.

1914’ten 1918’e kadar da bu görevini sürdürmüştür.

Ama bu Pastırmacıyan başından beri hep Osmanlı düşmanıydı, hep ihanet etmek için bir fırsat kolluyordu.

(Ne garip değil mi? Bugün de benzer tipler var. İsimleri Karekin değil, ama ruhlarıyla Pastırmacıyan olmuş hainler)

İttihatçıların bu ülkeye verdiği zararı anlatmaya kalksak sayfalar yetmez.

Ve fakat eğer aynı İttihatçılar Tehciri yapmamış olsaydı, inanınız ki Türkiye Kurtuluş Mücadelesinde başarılı olamazdı.

Bugün olduğu gibi yüz yıl önce de Osmanlı hep arkadan vuruldu; merhamet ettiği hainlerin ihanetine uğradı.

Hiç değişmiyor.

Tarih, durup durup yeniden tekerrür ediyor.

Dün Pastırmacıyanlar vardı bu şehirde bugün de adı sanı sana bana benzeyen tipler var.

Koyunlarında Haç taşıyorlar; yürekleri ise, Müslüman Türk düşmanlığıyla yanıp kavruluyor.

Erzurum’un şu 150 yıllık tarihine bakanlar görecektir ki…

Dün kim hangi ihaneti murat etmiştiyse bugün de onların torunları aynı yolda…

Pastırmacıyan’ı illa da bıyıklı bir Ermeni komitacı olarak tasvir etmeyin.

Alçak herif, aynı zamanda hem Taşnak hem de Hıncak terör örgütünün üyesi, gel gör ki aynı zamanda Erzurum mebusu!

Bilmem bu tarihi hakikat, size bir güncel gerçeği hatırlatıyor mu?

Bu topraklar, bize vatan olmasına oldu da; lakin o kadar çok kanla sulandı ki günün sonunda, bu toprakların adı aynı zamanda “kanlı ovaya” çıktı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli daha dün çok önemli mesajlar içeren bir açıklama yaptı.

Bu açıklamanın satır aralarını eğer okumaktan acizseniz, demek ki siz Pasbtırmacıyan meselesini kavrayamamışsınız.

Pastırmacıyan, tarih olarak belki dünün bir meselesi, ama anlayış ve hedef olarak hala dipdiri bir idealdir!

Tarih kendini yalanlamıyor.

Aldananlar var o kadar…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hınıs'ta bir yolcu 01 Mayıs 2024 00:59

    Değerli fikir insanı ve bilge gazeteci abimiz, Yazdıklarınız çok düşündürücü ve anlamlıdır. Maalesef eskilerin deyimiyle eski tas eski hamam devam ediyor. Kalleşler, vatan hainleri, haramiler sadece isim ve kılıf değiştirdi. Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Saygılarımla.

  • alihan önder 30 Nisan 2024 21:26

    bugünün karakinleri belli ama bugünün ali kemalleri kim. bence biraz düşünün. şimdi hayırlı olsun. karakinde ali kemalde cezasını buldu. darısı bizim dönemdekilere

  • A erdem 28 Nisan 2024 10:47

    Mhp lideri demeyin lütfen bakın şimdiki partırmacıtan dem partili Ahmet Türk bahçeli sayesinde belediye başkanı oldu. Dolayısıyla bu yazıyı ona gönderin ve sorun senin öngörün bu mu diye. Onun yüzünden hspisten çıktı ve başkan seçildi ve bahçeliyi mezara indirecek o kadar sağlıklı

  • tarihçi. t. 28 Nisan 2024 07:19

    karakin gerçekten erzurumlu imiş ve soyismi pastırmacıyan imiş. demek ki pastırma üretiyorlarmış. soyisimleri buradan gelmiş. erzurumlu bir ermeni milletvekili olabiliyorsa demek zamanında epeyce ermeni yaşamış dolayısıyla bunların soy sopları devam etmiş. biz başımızı kuma gömmüşüz. Erzurumdaki müslüman halk bir ermeni mvekili seçmeyeceğine göre ermeni nufusun falzla olması lazım. Buradan bir techirde olmamış. ermeniler sessizce halk arasına girip saklanmış. sonra da diyorsunuz karakin biter mi bitmez kardeşim karakin bitmez soyları sopları burada devam ediyor.

  • Ali er 27 Nisan 2024 22:48

    200 sene geçti yine aynı yine meclisteler. Yahu eşşek bile adam olur.200 sene geçmiş hala hainler meclisteki tarih tekerrür etmiş. Bu ülke ne zaman akıllanacak. Şerefli insanlar pazarda ucuz alışveriş peşinde batan hainleri ıstakoz yiyor gününü gün ediyor, devleti soyup dolandırıyor PKK ya sırtını dayıyor meclise giriyor. Artık bir çare bu hainliğe dur demenin vakti geçiyor

  • Ali er 27 Nisan 2024 22:25

    Bugünün karakinleri akp lilerdir. Ülkeye binlerce Suriyeli doldurup ekonomiyi çökerttiler 13 milyon insan ne ne içer nerde kalır plan yapmadan düşünmeden aldınız. Eve 3 misafir gelse bütçemiz sarsılıyor 13 milyon ne demek Ensar muhacirler ülke yönetilir mi tövbe tövbe

  • mahmut yıldıırm 26 Nisan 2024 15:51

    Bu ülkede her zaman hırsız namussuz korunup kollanmış namuslu olanlar bunun cezasını mutlaka hapislerde soruşturmalarla ödemiştir. Bu eskiden de böyleydi şimdide böyle. devlete kurşun sıkan adamlar meclis te Audilerde devletin maaşıyla gezip duruyor namuslu adam muhtaç olmuş kuru soğana. geçin geçin sizde aynısınız hep zehrayı savunmadınız mı onu övmediniz mi. ya siz ne ayakasınız anlamadım.

  • ahmet efe 24 Nisan 2024 16:10

    dem parti göz göre pkk yı üstleniyor sırtını dayıyor pkk ya destek veriyor bölücülük yapıyor ve hala kapatılmıyor. Atatürk olsaydı şimdi bu parti çoktan kapatılmış olurdu. Niçin kapatmıyorsunuz. üstüne üstlük hapisteki ahmet türkü mhp affediyor ve adam belediye başkanı oluyor. Bu günah pohçalı ya yeter. böyle terbiyesizk mi olur. pkk ya gidip 2 bomba atmakla bu iş çözülmez 40 senedir bomba atılıyor hiçbir sonuç yok. dem parti kapanmadığı müddetçe pkk ile mücadele ettiğini söyleyen ancak kendini kandırır. Atatürkün tırnagı olamazsınız.

  • Halis demir 24 Nisan 2024 08:33

    Okullarda andımızı kaldırılırken nerdeydiniz ziraat ten ve her yerden TC ibaresi kaldırılırken nerdeydin, 13 milyon Suriyeli ülkeye sokulup ülkeye ihanet edilirken nerdeydin, sahi Pkk ya lahmacun ziyafeti verilip meğri meğri diye Pkk türküsü söylenirken nerdeydin ki şimdi karakini yazıyorsun sen gerçekten bu olaylar olurken ne yazıyordun acaba belki de sekmeni övme yazısı yazıyordun. İşte böyledirler bu işler. 5 milletvekilinden 5 kuruşluk hayır görmez Erzurum sadece onlar hayrını görür vatanın bizede seni okumak düşer yorum yaptıran kızma çünkü boğazımıza kadar geldi lütfen yapma markete girmeye korkar hale geldik. Eti kurbandan kurbana alıyoruz lütfen artık bunları savunma gerçekleri yaz.

  • Ali er 24 Nisan 2024 07:42

    Yanlışlıklarla dolu bir yazı karakin değil karakein pastırmacıyan olacak. İttihat terakki için dedikleriniz de yanlış. Bu karakein Erzurumlu bir Ermeni ve Erzurum’dan seçilmiş bir Osmanlı dönemi milletvekili. İttihat terakkki bunu engelliyor ve Türk milletini yüceltiyor Ankara’daki Atatürk dönemi Meclis'e bakarsanız artık Ermeni göremezsiniz. Yani lütfen biraz dikkat edin. İttihat terakki bu Ermenileri techir etmiştir. Lütfen yani biraz dikkat. Acaba niçin şimdiki durumu yazmıyorsun dem parti sırtını PKK ya dayamış sa Akp niçin kapatmıyor. Şimdi sen en ufak bir şey çalsan anında hapistesin ama PKK ya destek verenler milletvekili oluyor, devleti soyup duranlar milletvekili bakan oluyor, kurana dil uzatan bakara süresini makara yapan büyükelçi oluyor. İhalede yolsuzluk yapan ödül alıyor işte Zehra taşkesenli örneği önüne yattın onu savundun. Unuttun mu. Şimdi kalkıp karakin diyorsun bence en kötüsü hırsızı kollayanlardır. Yani hadi ordan Mehmet bey inandırıcılığın yara almış güven vermiyorsun yazılarının kıymeti kalmadı maalesef. Karakini bırak biraz bu dönemdeki vatan hainnlerini yaz. Millet et alamazken ıstakoz yiyenleri yaz ama nerde o yürek nerede o cesaret nerde o meslek namusu. Siz ancak hırlı hırsızı devleti soyanları savunun. Ha karakin ha Mehmet. Ne farkı var. Biri çalarken biri savunuyorsa önüne yatıyorsa ne farkları kalır.

  • Vatandaş 23 Nisan 2024 18:08

    Bu hikayeni istakoz ve roleks satt takanlara Anlat

  • Eskidadas 23 Nisan 2024 10:34

    Bana Meteyi,Yavuzu Fatihi,Sakaryayi,Dumlupinari, inonuyu ,çanakkaleyi, Anafartalari ,HaciBayrami,Mevlanayı, Alvarlı efeyi ,solakzadeyi,Faruk efendiyi ,Kara Fatmayı,, Cengiz Topeli ,ipsiz Recebi ,Yahya kaptanı anlatin,Sarı kamışı kucuk yasta şehit düşen kınalı kuzularımızı Sehsamili Vede MUSTAFA Kemali, Anlatin Niçe yirmiüç niysanlara.

  • Eskidadas 22 Nisan 2024 22:30

    Korkma,Sönmez,Bu şafaklarda,Yüzen, Al Sancak,Yurdumun ,Üstünde,Tüten En son ocak. O benim milletimin Yıldızıdır, parlayacak, o benimdir ,o benim, Milletimindir Ancak.

  • Eskidadas 22 Nisan 2024 22:28

    Korkma,Sönmez,Bu şafaklarda,Yüzen, Al Sancak,Yurdumun ,Üstünde,Tüten En son ocak. O benim milletimin Yıldızıdır, parlayacak, o benimdir ,o benim, Milletimindir Ancak.