Bu millet her şeyi biliyor!

Erzurum’u adeta yeni baştan inşa eden AK Partili belediyeler, Başkan Sekmen liderliğinde yeni atılımlar peşinde…

CHP’nin ve İYİ Parti’nin yine canı çok sıkılacak, ama size 31 Mart 2024’te de Erzurum’da belediye yok! Çünkü:

Bu millet her şeyi biliyor!

Palandöken gazetesi, benzer bir iddiasını son genel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce de dile getirmiş ve bu iddiasını ısrarla savunmuştu. Üstelik tam o günlerde, birileri (uluslararası arena, terör örgütleri, para baronları) Millet İttifakı’nın seçimde, Cumhur İttifakı’nı ezip geçeceğini söylediği zamanlardı. Sonucu tüm dünya gördü, tıpkı 31 Mart’a göreceği gibi…

Türkiye sekiz ay sonra, yine hem iktidar hem de muhalefet cephesi açısından son derece kritik bir seçime gidecek: 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi; yani belediye seçimi…

Bu seçim niçin hem iktidar hem de muhalefet açısından son drece kritik bir seçim?

Şundan kritik:

Şayet, Cumhur İttifakı belediye seçiminde özellikle önceki dönem kaybettiği Ankara, İstanbul, Antalya ve benzeri şehirleri geri kazanırsa, muhalefetin tüm iddialarını çürütmüş olacağı gibi beş yıllık iktidarını da sorunsuz biçimde güçlendirmiş olacak. Başta savunma sanayi olmak üzere, hemen her alanda devrim üstüne devrim yapacaktır.

Artık bir Millet İttifakı’ndan söz edemeyeceğimize göre muhalefet diyelim… Muhalefet, önümüzdeki belediye seçiminde elindeki belediyeleri kaybetmeyip üstüne yenilerini eklerse, eli çok güçlenmiş olacağından anında yaygara koparacaktır. Vakit kaybetmeden erken seçim isteyecek ve hükümeti köşeye sıkıştıracaktır.

Her seçim kendi gerçekleri açısından çok önemlidir. Lakin önümüzdeki belediye seçimi, ileride doğuracağı sonuçlar bakımından hakikaten son derece stratejik bir seçimdir.

2002’den buyana kesintisiz iktidar olan AK Parti, nasıl ki ülke genelinde devrim gibi projeleri hayata geçirip, “olmaz, yapamazlar” denilen hizmetleri, bu ülkeye bu millete kazandırdıysa, Cumhuriyetimizin bu ikinci yüz yılında da tarihe altın harflerle kazınacak işlere imza atacaktır. Üstelik şimdi yalnız da değil; Cumhur İttifakı gibi milli, güçlü ve azimli bir yapıyla birlikte…

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, daha ikin gün önce, CHP’nin patronu Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “seçimi kaybetmedik” şeklindeki akıl almaz savına karşı, “bu işin lamı cimi yok, kaybettik işte” dedi. Muhalefetteki en büyük sağ partinin liderinin bu ruh hali göstermektedir ki, önümüzdeki belediye seçiminde oklar Cumhur İttifakı’nın zaferini işaretliyor.

Başkan Erdoğan, tam siyaset ustası ve toplum bilimci…

31 Mart 2024 mahalli seçimin kendileri açısından kaybedilmesi halinde doğacak siyasi kaosu gördüğünden, partisinde adeta alarm üretti.

Tüm milletvekillerine, “Meclis tatildeyken gidip yan üstü yatmayın; seçmenin arasına girin ve sahada bulunun” dedi.

AK Partili belediye başkanlarına da, “gecenizi gündüze katıp halka hizmet götürün” talimatı verdi.

Türkiye’nin bu yeni yüz yılında yapılması gereken çok önemli hatta hayati değerde işler var.

Hal böyleyken kaybedilmiş bir mahalli seçim, o büyük hamleleri akim kılabilir.

“Daha çok çalışın, her vatandaşa dokunun, her insanın derdine derman olmaya çalışın” demesi, bu sebeptendir…

 

PEKİİ ERZURUM’DA DURUM NE?

AK PARTİLİ BELEDİYELER TAYYİP BEY’İN

İSTEDİĞİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR MU?

 

Lafı hiç eğip bükmeden söylemeliyiz:

Erzurum’da AK Partili belediyeler kelimenin tam anlamıyla hizmet yarışındalar.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in önderliği ve ağabeyliği ile yola çıkan AK Partili belediye başkanları, zaman zaman muhalefeti bile şaşırtacak çapta işler yapıyorlar, halka bire bir dokunan hizmetler sunuyorlar.

Çünkü önlerinde Sekmen gibi bir ustaları var.

Mahmut Uçar kaptanlığındaki Yakutiye, artık ülke çapında (deprem bölgesinde) sunduğu hizmetlerle ödüllere ve takdirlere layık görülüyor.

Erzurum’da Yakutiye ilçesinde ise, ancak hayal edilecek çaptaki en seçkin projeler teker teker kuvveden fiile geçiyor.

Muhammed Sunar, adeta o hukukçu kimliğinin verdiği titizlikle Palandöken’de, ülkenin en modern ilçelerinden birini vücuda getirdi ve ara vermeden de devam ediyor.

Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye’de bambaşka bir devrimin mimarı… Belediye adına öyle projeleri gerçekleştirdi ki, Ankara bile şaştı kaldı. Kaldırım taşı da döşedi, domates de yetiştirdi.

Yakından takip ettiğim için söylemeliyim ki, Pasinlerde de Ahmet Dölekli var…

Tam bir halk insanı, iyi bir yerel yönetici ve merhamet ikliminin sessiz bir neferi…

Pasinler’de belediyecilik adına esaslı işler yapmaya devam ediyor.

Çat… Kim Çat’ta Melik Yaşar’ı görmezden gelebilir?

Hangi Çatlıya sorarsanız sorun Melik Yaşar’dan sonra Çat’ta belediye hizmetleri adeta tavan yaptı.

Dolayısıyla…

Türkiye sekiz ay sonra mahalli seçim yaparken elbette ki her seçmen kendi ilinde, ilçesinde ve beldesinde yapılan hizmetlere bakacaktır, değerlendirmesini ona göre yapacaktır (İzmir hariç).

Erzurum, AK Parti’nin seçim kazanma noktasında en rahat olacağı illerin başında gelmektedir.

Çünkü Erzurum’da AK Partili belediyeler, belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini herkese göstermekte…

Belediyeciliğin doktorasını yazıyorlar.

Erzurum’u yeni baştan inşa eden ve halen bu uğurda aralıksız çalışan Sekmen gerçeğini kim nasıl yok sayabilir ki…

CHP’nin zaten Erzurum’a dair bir iddiası yok da, hani İYİ Parti acaba bir şey yapabilir mi sorusu geliyor zaman zaman…

Hayır…

İYİ Parti de Erzurum’da belediye seçimi kazanamaz. Çünkü burada Mehmet Sekmen, Mahmut Uçar, Muhammed Sunar, Muhammed Cevdet Orhan, Ahmet Dölek ve Melik Yaşar gibi aşılması çok zor bir çıta var.

Yani 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin neticesi, Erzurum’dan bakınca Cumhur İttifakı’nın lehine uzak ara önde görünüyor.

Üstelik Erzurum’un dört bir yanında TRT’nin yanı sıra bütün televizyon kanalları, hatta Halk TV bile kesintisiz izlenebiliyor!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat ılıcalı 08 Ağustos 2023 17:12

    ola gardaş sen nerde yaşisan ilçe belediye başganlarını saymiram ama şehir merkezine bahiram günden güne geriye gidir ne bi tene doğri dürüs asvalt var nede temizlik Allahın seversen hele de SEN NEREDE YAŞİSAN

  • halis demir 02 Ağustos 2023 11:57

    erzurum erzurum olalı yenişehir böyle pislik olmamıştı . dadaşkent resmen çölük olmıuş. bu insanlar buna mecbur değilller. ya niçin adam gibi yönetmiyorsunuz bu ilçeleri. domates nedir yah kaşar nedir. aquaprk park yapmak sizin göreviniz mi. sizin görev anlayşınız bumu. dadaşkent yönetilemyor. yenişehir yönetilimiyor. büyükşehir 1 mng önünü asfalt yapamadı. biz belediye başkanı olarak azıcık vicdanınız yokmu. resmen göçmüş durumda erzurum. mng avm önünde caddeye sıfır çimlerde canlı müzik olur böyle rezillik kepazelik olur mu

  • halisdemir 01 Ağustos 2023 18:05

    tüm erzurumdaki fakirlerin dulların yetimlerin mksüzlerin ahı sizi tutsun. bir giidp yenişehire bakın bir gidiğ yunus emreye 20 evlere bakın. Allaha havale diyorum sizi.

  • ..... 01 Ağustos 2023 16:51

    İsmet paşa caddesi iran konsolosluğunun yukarısındaki kahve haneler kaldırımları işgal ederek yayaların yürüyüş alanlarını kapatmışlar hatta caddelere bile masa sandalye koymaktadır. Aileler ve yayalar kaldırımda yuruyememekte mecburen caddeden yürümeye çalışmakta ve can güvenlikleri tehlikeye atılıyor.Ayrica büyükşehire yakışmayan nahoş bir görüntü oluşturmaktadır.Belediye yetkililirin duyarsızlığı neticesinde şehrin bir çok yerinde bu kötü görüntüler görülmektedir.Insanlar balkonlarına çıkamaz oldu.Yine kültür kurumu ilkokulundan taa sigorta hastanesine kadar arada çöp konteynere yok .Bir cok binaya uzak kalıyor ve mevcut olanlar aşırı doluyor ve kötü koku salıyor.Bahsetttigim caddenin temizlikleri çok kötü her yer çöp.Ozellikle temizlik ve yesil alan konusu çok yetersiz.

  • SERDAR.SEZER 31 Temmuz 2023 18:17

    PALANDÖKEN.BLD.DAHA.MESİRE.ALANINI.BECEREMİYOR.SİZ.HİZMETTEN.BAHSEDİYORSUNUZ.KENDİNİZE.GÜLDÜRMEYİN.