Bu liste iş yapar

Tepkilere kayıtsız kalmayan AK Parti denge hesabı yaptı...

Dün başta il başkanı İbrahim Küçükoğlu ve vekil adayı Mehmet Emin Öz olmak üzere, çok sayıda AK Partili ile konuştum, listeye dair görüşlerini sordum, nabız tutmaya çalıştım.

Elbette konuşmalarımızı birer birer yazmayacağım. Ancak şu kadarını belirteyim: Konuştuğum hiç kimse, “Birader bu nasıl bir liste” şeklinde tepki göstermediği gibi bilakis listenin denge üzerine bina edildiğini söylediler.

Bence de öyle olmuş.

Düşünün ki, geçen hafta Ankara kulislerine dayandırılarak yapılan haber ve yorumların yüzde ellisi doğru çıksaydı, şimdi kim hangi dengeden bahsedecekti.

Öyle ya, o kulis haberlerinde kimi isimler vardı ki, şayet listeye konulmuş olsalardı muhalefet Erzurum’da zil takıp oynardı.

AK Parti doğru bir strateji izledi.

Listenin başında, vaktiyle Paralel Yapı ve sonrasında FETÖ ile çok etkin bir mücadele eden hatta yeri geldiğinde gövdesini taşın altına koymaktan çekinmeyen Selami Altınok var…

Narmanlı…

Dolasıyla Kuzey ilçeleri kucaklayan bir isim…

Liste iki, Fatma Öncü…

İspirli…

 

O da Kuzey ilçelerin öteki kanadına hitap ediyor.

Liste üç, Mehmet Emin Öz…

Bir önceki AK Parti il başkanı olarak, il geneline seslenen bir aday.

Liste dört, Abdurrahim Fırat…

Hınıslı…

Daha yerinde bir ifadeyle şehrin Güneyinden yani Tekman, Karayazı, Karaçoban Fırat ailesinin gönül ikliminde…

Liste beş, Ayşe Deniz Çelik

Liste altı, Muhammed Gökberk Kocaaliler

Her iki isim de parti teşkilatlarından geliyor.

Ayşe hanım kadınları, Muhammed bey de gençleri temsil ediyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kötü liste 10 Nisan 2023 22:51

    Allah sizin gibi basını olan şehre böyle liste verir. Azıcık siyasetten anlayan bu listenin çok berbat olduğunu görür. Tersini söylemek yalakalıktır, ahmaklıktır. Fatma öncü hayatında Erzuruma gezmek için bile gelmemiş biri. Vekil olacak İki Narmanlı, bir Sivas'ı bu şehrin dengesi öylemi. Allah kimseyi yalaka etmesin. Çok yazık

  • ali er 10 Nisan 2023 16:51

    bu liste iş miş yapamaz. vizyona çıkmış ama seyircisi az olur. hatta iflas etiirir bu liste. ne komik bir liste. teori ile hazırlanmış toplumda hiçbi karşılığı olmayan sadece evet diyip parmak kaldıracak bir liste. çok çok yazık. nerede eskilerin aday profili nerede bunlar. 1 tane bile çıkarsalar iyi. heziimet geliyor hezimet.

  • Ejder Tepesi 10 Nisan 2023 15:38

    Sayın Başkan, geçmiş yıllarda da çıkan listeleri göklere çıkarmıştıniz. Hani ne oldu şehrin durumu ortada. 67 il olduğu zaman, bu şehir her sahada 15. sırada idi. Şimdi her sahada, 59. 60. sıralarda, Ardahan, Şırnak, Bitlis, Muş gibi, Yenişehir kadar nüfuslu küçük şehirlerin üstünde. Hani önceki listelerde iş yapıyordu, ne oldu. Sayın Başkan, size bir örnek vereceğim, herhalde oradan gerekeni çıkarırsınız. Erzurum Spor neden sahasındaki maçları dışarıda oynuyor. İşte buna göre , iyi düşünün. Selamlar.

  • Ali er 10 Nisan 2023 15:05

    Aday profilleri çok çok vasat. Fırat ailesini koyup insanların oyunu avlamaya mı çalışıyorsunuz. İnsanları keklik gibi avlamak çok çok ayıp şeyh Sait isyan etti asker öldürdü insan öldürdü sonra cezasını aldır olay bitti gitti bunu her seçimde ısıtıp ıstıp oy toplamak doğru değil. Hınıs Tekman karayazıda tek oy verilmeyecektir.

  • adını sorma 10 Nisan 2023 12:15

    Çok kısa yazmışsın fazlaca açıklayıcı bir bilgi yopmamışsınız üstün körü geçmişsiniz. sizde yazdığınıza inanmıyorsunuz.

  • Halis demir 10 Nisan 2023 11:55

    Hep oy için belirlenmişadaylar onu koyarsak güney ilçelerden bunu koyarsak kuzey ilçelerden oy gelir düşüncesi. Milletin gerçek durumunu bilen bir aday yok hepsi kâğıt üstünden belirlenmiş. Yani gönüle dokunmayan bir liste. Bunlar mv olsa bile Erzurum’a faydaları olmaz bir Canan hanım bunların topuna 5 basar.