EKONOMİ Haber Girişi : 08 Mart 2022 06:44

Bu da kardan TOGG

Bu da kardan TOGG

Bu da kardan TOGG

 

Erzurum’da düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarında (DAKAF) yerli otomobil TOGG’un kardan yapılan heykeli yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” sloganıyla başlatmış olduğu Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF), bu yıl Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde, 9 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştiriliyor. 40 kadar firmanın sponsorluğunda, 300’e yakın katılımcı firmanın yer alacağı DAKAF’22’de birbirinden değerli konuklar, sektörlerinin önde gelen firmaları ve on binlerce öğrenci bir araya geliyor.

Çok sayıda davetlinin ve öğrencinin katıldığı fuarda en fazla ilgiyi ise fuar merkezinin önüne Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykelcilik Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yapılan yerli otomobil TOGG’un buzdan yapılan heykeli görüyor.

7 gün boyunca projesi yapılan heykelin yapımını 25 kişilik profesyonel ekip yaptı. 5 gün süren çalışmanın ardından heykel yaklaşık 10 kamyon kar ile yapıldı. Toplam 25 kamyon kar ile birbirinden farklı kardan heykellerin sergilendiği fuarda ziyaretçiler TOGG’un heykeli ile fotoğraf çekilmek için adeta birbiri ile yarıştı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Şengünel, zorlu ve yorucu bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 7 gündür alandayız. Burada amacımız fuarın içeriği ve kentin dokusuyla birliktelik sağlamaktı. Ulusal düzeyde yerli ve milli üretimlerimizi burada yansıtmaya çalıştık. En çok ilgiyi yerli ve milli aracımız TOGG’un heykeli görüyor. 2 yıl önceki fuarda da yapmıştık. İnanılmaz yoğun ilgi var. Araba zaten heybetli ama biz gerçek ölçüsünden büyük yaptık. Onun dışında Erzurum’a ait imgeler var" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.