ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Ekim 2013 13:07

Böyle baba olmaz olsun!

Böyle baba olmaz olsun!

Cem BAKIRCI / ÖZEL HABER


ERZURUM’da 8 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan baba N.Ö. (31)  İstanbul’da yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. N.Ö., hakkında  öz kızı olan A.Ö.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Erzincan’dan Erzurum’a taşınarak yerleşen ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 31 yaşındaki N.Ö. öz kızı olan 8 yaşındaki A.Ö.’ye değişik tarihlerde iki kez cinsel istismarda bulundu. 

Anne S.Ö., eşinin kızına karşı işlediği cinsel istismar suçuyla ilgili olarak gittiği Kocaeli Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İSTANBUL’DA GÖZALTINA ALINDI

Olayın  Erzurum’da meydana gelmesi üzerine suç duyurusu talimatının Erzurum’a gönderildi. Bunun üzerine Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından  öz kızına ‘cinsel istismar’ suçunu işlediği iddiası ile baba N.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Baba N.Ö. , İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı.  İstanbul 32’nci Sulh Ceza Mahkemesi  tarafından yakalama kararı vicahiye ye çevrilen N.Ö. ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak Erzurum’a gönderildi.

Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan 8 yaşındaki A.Ö. ,’Biz Sivas’ta oturuyoruz, daha sonra Erzincan’a yerleştikten kısa bir süre sonra Erzurum’a geldik. 

Babam sürekli olarak beni taciz ediyordu.  Evde annemi dövüp dışarı kovduğunda bana tacizde bulunuyordu. Ben kendisine tepki gösterdiğimde saçlarımı tutarak çekiyordu. Bu anlattıklarım bir iki yıl öncesi olmuştu. Erzurum’a yerleştikten sonra, beni bir okula götürdü. 

Okulda kimse yoktu. Orada bulunduğum sırada bana arkadan organını sürttü. Sonra ise eve getirdi. Başka bir gece beni otogara götürerek aynısını yaptı. Bu olayların yaşanmasından sonra annemle birlikte Gölcük’e geldik. Erzurum’dayken annem ile birlikte  polise gittik. Ben muayene oldum. ‘Bir şey yok’ diyerek bizi gönderdiler.’

‘KIZIM İLE EŞİMİ AYNI YATAKTA ÇIPLAK YAKALADIM’

Hazırlanan iddianamede, anne S.Ö.’nün eşi N.Ö.’nün öz kızı olan A.Ö.’yü aynı yatakta babası ile birlikte çıplak yakaladığını ve kızının kendisine babasının cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettiği ortaya çıktı.

Suçlamaları kabul etmeyen baba N.Ö. ise, Erzurum’da verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.  Baba N.Ö.,"Hurdacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. 

Geçtiğimiz  ay  hakkımda yakalama kararı olduğunu söyleyen polis memurları beni gözaltına aldı. Benim kayınpederim Gölcük’te oturmaktadır. Kendisi ile aramızda husumet bulunmamaktadır. 

Benim kızım olan A.Ö.’yü sahiplenerek bana vermiyorlardı. Kesinlikle kızıma yönelik cinsel istismar suçunu işlemedim. 

Eşim bana telefonda kayınpederinin baskısı altında tutuklanmam için karakola giderek aleyhimde ifade verdiklerini söyledi. 

Kızım ve eşimin baskı altında ifade verdiklerini düşünüyorum. Benim böyle bir şey yapmam mümkün değildir"dedi.

SOSYAL UZMANI, ’MAĞDURE ETKİ, TESİR ALTINDA DEĞİL’

A.Ö. ile görüşen Sosyal Hizmet Uzmanı ise  ‘Mağdurenin söylemlerine itibar edilebileceği kanaatindeydim. Mağdurenin ifadelerinde her hangi bir etki ya da tesir altında olamadığı anlaşılmıştır" yönünde görüş  belirtti.

Kocaeli Adli Tıp Kurumu tarafından  12 Ağustos 2103 günü mağdure  A.Ö.’nün yapılan muayenesinde fiili livata bulgularına rastlandığı ve vücuduna organ veya sair cisim sokulmuş olduğu belirtildi.  Adli Tıp Raporu’nda olay tarihinde mağdurenin ruh sağlığının bozulduğu yönünde her hangi bir psikopatolojik bulgu tespit edilemediğinden beden ve ruh sağlığının bozulmamış olduğu belirtildi.

8 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ İLE DAVA AÇILDI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, baba N.Ö. hakkında Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nin 103- 2, 103-3 maddeleri kapsamında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediği iddiası ile 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.