GÜNDEM Haber Girişi : 17 Aralık 2017 22:32

Bodrum Belediyesi hukuksuzlukta sınır tanımıyor

Bodrum Belediyesi hukuksuzlukta sınır tanımıyor
Muğla medyası üç maymunu oynayınca, mağdur vatandaşlar şikâyetlerini Erzurum medyasına kadar ulaştırdı
Bazı okurlarımız soracaktır, "Bodrum'daki bir sorunun Erzurum'la ne ilgisi var?"
Haklısınız...
Biz de önce "Ne alaka?" dedik.
Fakat sonra şikâyetin mahiyetine, şikayet edilen mercie ve şikayet edenlerin kimliklerine bakınca gördük ki, bir şekilde Erzurum medyası da bu topa girer!
Şikâyet edilen merci, CHP'li başkan Mehmet Kocadon'un yönettiği Bodrum Belediyesi. Şikâyet konusu, Bodrum İlçesi Dirimil Mahallesi'nde yaşanan imar sorunu. Şikâyetçiler arasında Doğulular da var, Muğlalılar da...
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de aynı konuya muhatap olmuş ve yaptığı etraflıca bir araştırma sonucunda, Bodrum Belediyesi'nin, birilerine rant sağlamak amacıyla söz konusu mevkide evi ve arazisi bulunan hak sahiplerine karşı hukuksuz bir tutum sergilediği sonucuna varmış.
Haksızlığa uğradıklarına inanan vatandaşlar, şikayetlerini Muğla'nın yanı sıra Ankara'da ilgili bakanlıklara da bildirmişler ve sonuçta Bodrum'da herkes bu konuyu konuşmaya başlamış ve belediyenin birilerine rant sağlamak için, başkalarına yaptığı haksızlığa itiraz etmişler. Buna rağmen CHP'li belediye başkanı Mehmet Kocadon bildiğini okumaya devam etmiş.
Bizi arayan Doğulu hemşerilerimize de söyledik. Bu durumda yapılacak yegâne şey bellidir: Önce söz konusu şikayeti ilgili birimlere iletmek, şayet bundan bir sonuç alınamaz ise, mahkeme yoluna gitmektir.
Vatandaşlar, birinci yolu denemiş ve bu şikâyetlerinde haklı olduklarını ilgili kurumlar tescil etmiş.
Bu durumda Bodrum Belediyesi sürdürdüğü haksız ve hukuksuz uygulamasına hemen son vermezse yapılacak tek şey yargı yoluna gitmektir. Kaldı ki öğrendiğimiz kadarıyla belediye hakkında zaten onlarca inceleme ve soruşturma devam ederken bir de bu şikâyetlerle ilgili yeni bir soruşturma olacak.
Şimdilik bu kadarını yazıp bırakıyoruz, ancak konunun takipçisi olacağız ve bu haksız uygulamadan ötürü atılacak adımları takip ederek, mağdur vatandaşların uzaktan da olsa sesi olacağız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.