GÜNDEM Haber Girişi : 09 Nisan 2017 22:31

Bizden uyarması

Bizden uyarması
AK Parti Hükümeti'nin çıkardığı "Cazibe Merkezi" yasası, belki de son yüz yıldan beri bu bölge için uygulamaya konulmuş en ideal bir teşvik paketidir.
Lakin her büyük iş'te olduğu gibi bu paket için de şimdiden spekülasyonlar başladı. Tamam; yalanla doğruya ayırmak için azami özeni gösterelim. İyi de son günlerde Ankara'dan öyle bir koku yayılmaya başladı ki, buna ne bizim ne de burnu olan bir kimsenin bigâne kalması mümkün değil.

İnanmak 
istemiyoruz...

Deniliyor ki Cazibe Merkezi kapsamında, Kalkınma Bankası'na proje sunanların içinde kimin projesi rantabldır, kimin projesi afakidir buna bakılmıyor. Ya nedir durum? Yine deniliyor ki Ankara'da, kim iktidara yakın, kim kimin adamı ona bakılıyor!

Maşeri vicdanı 
kanatmayın

Peki, bu durumda Erzurum için yapılan başvurular hangi kritere göre değerlendirilecek? Bunu şunun için soruyoruz: Erzurum'a ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen ancak fiilen birilerinin adamı olmayan kimseler var. Şimdi bu durumda, bu şehre milyon dolarları yatırmak istediği halde sırf filanca kimsenin adamı olmadığı için yapacağı yatırımın kabul edilmeyeceği kimseler mi olacak?

Ramazan KARATAŞ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.