ERZURUM Haber Girişi : 13 Şubat 2015 12:51

Biz Türkiye ile kadim dostuz

Biz Türkiye ile kadim dostuz
İran İslamCumhuriyeti, Şah devriminin yıkılışının 36'ıncı yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.
İran İslamCumhuriyeti, Şah devriminin yıkılışının 36'ıncı yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Erzurum Başkansolosluğu da İran'ın 11 Şubat Milli Günü'nde Palandöken Xanadu Snow White Otel de bir resepsiyon verdi. Her iki ülkenin geçmişe dayanan kadim bir dostuğu olduğunu anımsatan Başkonsolos Kasimi, her iki halkın güçlü bir ilişkisi olduğunu ifade etti.
İran devriminin 36'ncı yıldönümü, Türk ve İran bayraklarının yer aldığı pasta kesilerek kutlandı.
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu tarafından Palandöken'deki Xanadu Snow White Otel'de düzenlenen geceye Başkonsolos Hossein Ghasemi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, CHP İl Başkanı Tevhit Yavuz, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Erzurum'da okuyan Tebrizli öğrenciler katıldı. Türk ve İran bayraklarıyla donatılan salonda İran'ın milli günü nedeniyle iki ülkenin milli marşları çalındı. Türk ve İran bayraklarının üzerine işlendiği pastayı Başkonsolos Hossein Ghasemi kesti. Hossein Ghasemi, İran devriminin yıldönümüne katılanlara teşekkür etti.
EBEDİYETE KADAR 
DOST KALACAĞIZ
Her iki ülkenin geçmişe dayanan kadim bir dostuğu olduğunu anımsatan Başkonsolos Kasimi, her iki halkın güçlü bir ilişkisi olduğunu ifade etti. Uluslararası platformlarda zaman zaman iki ülkeyi karşı karşıya getirmek için çaba harcandığına dikkat çeken Başkonsolos Kasimi şunları söyledi. "İki ülkeyi de birbirine düşürmeye, düşman etmeye çalışıyorlar. 
Amabunu başaramazlar çünkü biz kadim dostuz. Ebediyete kadar da dost kalacağız. 
Bu dostluğun göstergesi olarak da yıllık ticaret hacmimiz 15 milyar dolar iken bunu bir yıl sonra 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sadece bu ekonomik gelişme bile olumsuz tüm propagandaları boşa çıkarmaya yeter."
Palandöken
Etiketler : türkiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.