Haber Girişi : 30 Temmuz 2016 10:25

Bist ve Fetö İzleri İnceleniyor

Bist ve Fetö İzleri  İnceleniyor
FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü öncesinde borsada olağanüstü işlemler inceleniyor. Yüklü işlemlerle satış yapanların darbeyi önceden öğrenip öğrenmedikleri soruşturulacak.
Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü öncesinde bazı bölgelerde olağandışı satışları mercek altına aldı. 
11-15 Temmuz tarihleri arasında Borsa İstanbul'da yükseliş sürerken yüksek miktarda satış yapanlar isim isim listelendi. 
Bu kişilerin ve kurumların daha önceki alım-satım grafikleri inceleniyor. Darbe girişiminden önceden haberdar olup olmadıkları soruşturulacak.
Haftanın son gününe petrol fiyatlarında devam eden düşüşün yarattığı tedirginlik ve Japonya Merkez Bankası'nın beklentilerden düşük varlık alımı programının yarattığı hayal kırıklığıyla piyasalar güne başlıyor. 
Asya borsalarında ve ABD vadelilerindeki satıcılı havayı risk iştahında bozulma olarak görmekten ziyade,ABD'den gelen düşük büyüme rakamlarının etkisi olarak yorumlamak daha doğru olur.
ABD yapmış olduğu tüm hamlelere rağmen büyüyemiyor.Türkiye bu anlamda tüm hainlere rağmen cari açığı azaltırken bir taraftanda büyümeye devam ediyor.
Bu anlamda piyasada geçen rakamların çokta gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.
Haziran ayında gördüğü zirve seviyelere göre %20 civarında gerileyen WTI petrol teknik olarak ayı piyasasına girdi. 
Gerileme devam ederse kendi kendini besleyen olumsuz bir döngüye girileceği endişeleri gündeme gelebilir. Ancak fiyatlardaki gerilemenin talepteki zayıflamadan değil arz fazlasından kaynaklanması küresel risk iştahının bozulmasını engelliyor.
Varlık alımının sınırlı olarak artırıldığı, faiz oranlarının değiştirilmediği Japonya Merkez Bankası toplantısı sonrasında yen dolara karşı 103 seviyesine güçlenirken Asya borsalarında genelde satıcılı bir hava görülüyor. 
Ancak gelişmekte olan ülke paralarında ve yerel tahvillerde devam eden alışlar küresel risk iştahının halen güçlü olduğunu gösteriyor.
Asya borsalarındaki satıcılı havaya rağmen Borsa İstanbul'da bu sabah alıcılı. Türkiye'nin yaşamış olduğu olumsuzluklara rağmen pozitif ayrişacağını düşünüyorum.
Her alanda Millli olmalıyız,Milli bilinci uyandırmalıyız. Milli Eğitim,Milli Ekonomi bunların başında geliyor.
Sömürgecilerin ülkemizde emeğimizi,nesillerimizi ve geleceğimizi çalmasına izin vermemeliyiz.
Petrol fiyatlarındaki gerileme ve Türk lirasındaki yükseliş Borsa İstanbul'da yukarı yönlü seyri destekliyor. 
Türkiye kendine güvenen yatırımcıların kazanacağı,sömürge mantığında olanların her alanda kaybedeceği bir ülke.
Ekonomi'de artık at binip cirit oynayamıyorlar.

Not: Yuklarıda yer alan bilgi ve görüşler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.